Полезни съвети      

Намери твоя смартфон с двойна камера

от Лили Георгиева | 27.04.2017 г.

Една от последните тенденции в света на смартфоните е двойната камера. Тя предлага на потребителите нови възможности. Предвид ролята на правенето на снимки и видеа в ежедневието ни , двойната камера е прекрасно нововъведение. Кой съвременен любител на селфитата и фотографията с мобилно устройство би се отказал да изпробва новия коз на производителите? Малцина.

Затова днес ще разгледаме няколко модела на пазара, които предлагат именно двойна камера.

Започваме с

Apple iPhone 7 Plus

При този смартфон имаме две камери с резолюция 12 MP. Единият модул е широкоъгълен и позволява да се улови повече светлина. Така се получават качествени снимки дори в условия на слаба осветеност.

Вторият модул е телескопичен. С него можете да реализирате двукратен оптически зуум. Какво означава това? Че можете да снимате по-едри планове и да ползвате приближение без да губите от качеството, ако обектът е в далечината.

iPhone 7 Plus предлага още портретен режим. С негова помощ оставяте предния план на фокус, а фонът се размива. Резултатът е красиви и изразителни портретни снимки, които са с качество, сходно на огледалните фотоапарати.

Най-производителните телефони

Тук е моментът да отбележим още, че айфонът върви с 5,5-инчов екран с резолюция Full HD, мощен процесор Apple A10 Fusion и стереоколони. Всичко това идва в тънък метален корпус, който е защитен от вода и прах по стандарт IP67.

Следващият в списъка е

Huawei P10

Компания Huawei е една от първите, която пусна на пазара смартфони с две камери, като гордо подчерта, че тази особеност е ключова.

Този модел предлага на потребителя два модула на камерата, разработени съвместно с германската компания Leica. Първият модул е 12-мегапикселов, а вторият – монохромен с резолюция 20 MP. Автоматичната система буквално за миг обединява снимките от двете камери. Като резултат получавате красиви фотографии с широк динамичен диапазон и отлично цветопредаване.

Huawei P10 също снима отдалечени обекти без загуба на качеството. За целта трябва да използвате двукратен хибриден зуум.

Оптическата стабилизация на свой ред няма да позволи снимката да се размаже, дори при лоша осветеност.

Samsung Galaxy S8 или Galaxy S8+?

Сред останалите характеристики на смартфона трябва да отчетем – 5,1-инчов дисплей с Full HD резолюция, 4 GB оперативна памет и 32 GB вградена памет, която можете да разширите с помощта на карта памет. Получавате още 8-ядрен процесор Kirin 960 и батерия с капацитет 3200 мАч.

Huawei P10 върви с функция за бързо зареждане.

Нека да хвърлим поглед и на

Honor 8

Отново с две камери, като и двата модула са с резолюция 12 MP. Единият обектив снима черно-бяло, а другият – цветно. Почти в един миг двата кадъра се обединяват.

За размиване на задния фон в камерата се използва режим на широка диафрагма. С нейна помощ можете ръчно да настройвате дълбочината на рязкостта по време на снимки, а също така и след като направите кадъра.

По време на редактирането на фотографиите потребителят може още да промени точката на фокус, като постави на преден план даден обект.

Въобще Honor 8 ви предлага широки възможности за творческа изява.

Смартфонът предлага още стъклен корпус, мощен процесор Kirin 950 и 4 GB оперативна памет и 32/64 GB вградена памет. Капацитетът на батерията е 3000 мАч. Екранът е 5,2-инчов, IPS матрица с резолюция  Full HD.

Следва продължение…

Източник на снимките: apple.com, huawei.com