Полезни съвети      

Huawei Ascend P6 – Впечатляващо строен корпус

от Лили Георгиева | 19.03.2017 г.

През юни 2013 година официално се състоя презентацията на Huawei P6. Т.е. към днешна дата това не е устройство, в което ще откриете иновативност. По-скоро срещу цената му получавате идеален баланс на тегло, габарити и материал на корпуса. Освен това дизайнът е запомнящ се – а откъм дебелина може да ви впечатли. Само 6,18 мм при положение, че iPhone 5 е с дебелина 7,6 мм.

Плюс на модела е, че приятно лежи в ръката.

Трябва да имате предвид, че дисплеят е с диагонал 4,7 инча. Матрицата е изпълнена по IPS технология с максимални ъгли на обзора. Качеството на матрицата е отлично.

Дисплеят е с резолюция 720х1280 (HD). Да, това не е най-високата на пазара, но пък е напълно достатъчна, като пикселизацията остава незабележима.

Huawei Ascend P6

Яркостта на екрана е достатъчна, за да можете без проблем да четете от него по време на слънчев ден. Това означава, че на сянка или пък в нормални условия на осветление дори можете да настроите по-слаба яркост.

Чувствителността на сензорния слой е висока, като екранът поддържа до 10 едновременни докосвания.

От настройките можете да регулирате цветовата температура за оптимален комфорт при работа с Huawei Ascend P6.

Производителност, автономна работа и памет

Това са три от най-важните характеристики, на които трябва да обръщате внимание в наши дни, когато се стремите да се снабдите с телефон, който дълго време да ви служи.

Huawei Ascend P6 4

1/ Производителност

В Ascend P6 е използван чип собствено производство –  K3 – V2E (Hi3620) – второ поколение. Процесорът е с 4 ядра Cortex-A9 (трето поколение – Cortex-A15). Графиката е възложена на Vivante GC4000.

Като резултат смартфонът работи плавно, не се забелязва затормозяване. Можете да играете на всякакви игри. Единственият повод за критика е невъзможността да поставите игри на карта памет. Вградената памет е малко.

2/ Автономна работа

Ascend P6 предлага батерия с капацитет 2000 мАч. Интересно как от Huawei са успели да сложат такава батерия в толкова тънък корпус!

С този смартфон в ръка можете да работите в смесен режим, т.е. разговори, интернет, снимане, слушане на музика, около 13-14 часа.

Huawei Ascend P6 6

В режим непрекъснато гледане на видео – макс 5 часа, при максимална яркост и максимална сила на звука.

Телефони без рамки около екрана

3/ За ваша информация оперативната памет е

2 GB, а вградената – 8 GB, като на практика свободни от тях са 4,5 GB. Потребителят може да използва microSD-карта до 32/64 GB.

Използвате ли смартфона за снимки и видеа?

Вероятно отговорът ви е „да“. Този смартфон предлага 8-мегапикселова основна камера, а предната е 5-мегапикселова. Максималната резолюция на снимките е 3264х2448 пиксела, а на видеата – 1920х1080 пиксела.

Huawei Ascend P6 7

Тук е моментът да отбележим, че Huawei не смята камерите за основен коз на Ascend P6. Затова не бива да очаквате от тях чудеса. Ако искате смартфони с отлични камери, можете да разгледате няколко други модела, за които вече сме споменавали.

3 смартфона за стилни дами

Ascend P6 няма как да стигне нивото на Galaxy S4 например. Въпреки това качеството на снимките няма да ви разплаче.

Камерата отлично се справя с експозицията, фокусировката е бърза и точна. Всъщност, за повечето потребители дори е прекрасно откритие, тъй като умее да се справя с различни условия на осветеност.

В заключение ще посочим

кои са основните козове в ръкава на Ascend P6.

Именно те трябва да ви подскажат дали моделът си заслужава:

Привлекателен външен вид, ергономика на дизайна, задоволително качество на корпуса, впечатляваща дебелина, качествена матрица, интересна камера, слот за карта памет и 2 GB оперативна памет.

Не забравяйте обаче, че отсъстват LTE и NFC. Размерът на вградената памет може да ви огорчи.

Източник на снимките: huawei.com