Полезни съвети      

Защо президентът на САЩ използва Galaxy S3?

от Лили Георгиева | 23.02.2017 г.

Този въпрос вълнува конгресмените в САЩ от известно време. Не е тайна, че президентът Доналд Тръмп използва един от най-популярните Android-смартфони – Samsung Galaxy S3.

Това устройство се радва на популярност сред потребителите още от появата си на пазара. Това е една от причините, поради които след това Samsung пуска две усъвършенствани версии, които също пожънват успех.

Ако притежавате Galaxy S3, не бързайте да го заменяте с нов смартфон. Както сами можете да се убедите, президентът на САЩ дълго време залага именно на него.

Защо конгресмените вдигат врява?

Те нямат нищо против Samsung, или поне не са споменали за такова нещо.

Има обаче една логична причина. Това устройство не получава обновления, включително такива, касаещи безопасността. Заключението е, че то е уязвимо.

samsung galaxy s3 1

Може ли президентът на Съединените американски щати да използва необезопасен телефон? Надали…

Ето как се обяснява привързаността на Тръмп към Galaxy S3. Той обича да използва Twitter.

Налице са много примери през годините, които говорят за това, че успешният бизнесмен и предприемач, а също така и президент на една от най-влиятелните страни в света, редовно използва социалната мрежа посредством стария си телефон.

Затова конгресмените са развълнувани и то в негативния смисъл на думата. Те се опасяват, че някой може да влезе в Twitter акаунта на президента и да дестабилизира обстановката в света.

Какво представлява сам по себе си Galaxy S3?

След култовия модел Galaxy S2, Galaxy S3 е флагманът за 2012 година, който е натоварен със задачата да запази лоялността на почитателите на Samsung и да набере нови привърженици. Може да се каже, че тази част от задачата е изпълнена. За това говори безусловната популярност на модела.

samsung galaxy s3 3

Важен момент в позиционирането му бе, че той постъпи в продажба в много страни из цял свят до 2-3 седмици след анонса.

Samsung Galaxy S3 разполага с 4,8-инчов екран, изпълнен по технология HD Super AMOLED, резолюцията е 1280х720 пиксела. Той поддържа до 10 едновременни докосвания.

Причини „за“ и „против“ купуването на флагман

Качеството на екрана е отлично, а плътността на пикселите на инч – напълно задоволителна. Достоен конкурент е на Retina екрана на Apple iPhone.

Едно от нововъведенията в Galaxy S3 е технологията Smart Stay. Предната камера улавя погледа ви и автоматично регулира подсветката на екрана. Това е полезна функция, когато четете.

Колкото до производителността, това е първото устройство на Samsung, в което е използван собствен четириядрен процесор Exynos с честота на всяко ядро – до 1.4 GHz. Тя е напълно достатъчна, за да работите с телефона без проблем.

Galaxy S3 се предлага във версии с 16/32/64 GB вградена памет и 1/2 GB вградена памет. Налице е слот за карта памет до 64 GB.

В сравнение с предшественика си този модел получава по-голям капацитет на батерията – цели 2100 мАч.

samsung galaxy s3 4

Samsung Galaxy S3 може да е спечелил привързаността на Доналд Тръмп

с различните функции, които поддържа.

Сред тях са:

S Voice – можете да диктувате на глас на в колко сача да ви събуди будилникът, водите бележки и т.н.

AllShare Play – свързвате няколко устройства с една и съща Wi-FI мрежа, разполагащи с тази програма. Може да става дума за смарт телевизор на Samsung, таблет или смартфон. След това можете да гледате файлове на другото устройство, да зареждате снимки и видеа.

Общ екран – с помощта wi-fi е реализирана технологията GroupCast, в рамките на една и съща wi-fi мрежа потребителите могат да си изпращат изображения, рисунки, файлове и т.н. Не можете да ги редактиране, но е възможно да подчертавате. Всеки потребител разполага със свой цвят на подчертаване. Доста удобна функция. На президента на САЩ явно му допада.

Друга интересна функция е Direct Call. Представете си, че пишете sms. По някое време решавате, че е по-добре да звъннете. Не правете излишни действия. Просто поднесете телефона към лицето си. Той ще активира позвъняването.

Да не забравяме и интересната функция Smart Alert – тя отговаря за пропуснатите обаждания и събития. Щом вземете телефона в ръка, той на мига завибрира. Съобщава ви, че сте пропуснали нещо.

Смартфони, приличащи на флагмани

Още една полезна възможност, която Galaxy S3 предлага, е разпознаване на лица в галерията, автоматично да се изпращат до телефона на друг човек снимките, на които присъства. Можете дори да пуснете слайд-шоу само с участието на посочения от вас човек.

Нека да споменем още една функция. Вграденият редактор на вибрацията. Можете да имате уникално вибриране на телефона. Това определено ще ви помогне да различите кога известието идва от вашето устройство и кога не.

Научете повече подробности за версиите на Samsung Galaxy S3, като прегледате актуалните оферти в Sravni.bg.

Източник на снимките: Samsung.com