Полезни съвети      

5 интересни факта за LG G Flex

от Лили Георгиева | 21.02.2017 г.

През ноември 2013 г. LG Electronics пусна на пазара интересен смартфон. Той се отличава не само с извит екран, но и с цял ред други иновации към онова време.

Става дума за LG G Flex, който разполага още с извита батерия и необикновено самовъзстановяващо се покритие на задния панел. Любопитното е, че потребителят може леко да извива устройството, без това да води до пагубни резултати. Какво означава това? LG G Flex се характеризира с повишена устойчивост от повреждане!

Какви други важни факти за профила на този смартфон си заслужава да знаем?

1/ LG G Flex е първият в света смартфон с подобна форма. Спрямо своите тогавашни конкуренти той разполага и с извит екран. Дизайнът му не само повтаря контурите на човешкото лице, но и намалява дистанцията от устните до микрофона, когато сте сложили телефона до ухото ти.

По твърденията на разработчиците от LG, извивката на LG G Flex е съобразена със средностатистическото човешко лице. Т.е. вероятността да ви пасне е голяма. По този начин се подобрява качеството на звука, а също така и на гласа.

2/ Добре е да знаете, че целият корпус е от пластмаса. Тя обаче е необикновена, тъй като позволява да извивате устройството, но и да го изправяте до плоско състояние.

3/ Една от новите технологии, вложени в LG G Flex, е вече споменатото „самовъзстановяващо“ се покритие на задния панел. То е еластично и притежава свойството да се възстановява от неголеми драскотини и леки повреждания.

4/ Подобно на LG G2, и тук можете да събудите смартфона чрез двойно потупване по екрана. Тази функция е позната като KnockOn.

lg g flex 5

5/ Моделът притежава още няколко интересни функции. Qtheater осигурява бърз достъп до снимките, видеата и YouTube, независимо че екранът е заключен. Dual Window разделя екрана на две работни полета – така можете да изпълнявате няколко задачи едновременно. Swing Lockscreen пък променя изображението на екрана в режим блокиран в зависимост от това в какво положение се намира смартфона в пространството.

Разгледайте HTC телефони до 500 лв.

Да се върнем сега към основните характеристики, които са от съществено значение за потребителя.

Интересният LG G Flex предлага задоволително голям дисплей. Той е 6-инчов с POLED матрица и резолюция 1280х720 пиксела. Именно това „P“ обозначава наличието на пластмата, която позволява на дисплея да се огъва.

Единственото, което може да породи негодувание у взискателния потребител, е плътността на пикселите – 245 ppi.

LG G Flex, LG G2, Samsung Galaxy Round

Днес сякаш е невъзможно да имате телефон в ръката си и да не се наложи да снимате нещо! По-скоро удачната формулировка не е „наложи“, а „да ви се прииска“.

lg g flex 4

LG G Flex е снабден с две цифрови камери. Предната е 2,1-мегапикселова, като снимките са с максимална резолюция 1920×1080.

Основната камера е 13-мегапикселова. За разлика от LG G2, тя е лишена от оптическа стабилизация. По принцип камерата снима с резолюция 10 MP, ако искате да използвате максималната резолюция, можете да го направите като ръчно настроите камерата. Тогава снимките ще са с размер 4160×3120 (4:3).

Топ 7 януарски смартфона

В LG G Flex забелязваме интересни режими на снимане. Обърнете внимание на „Жив ефект“, с помощта на който можете да промените лицето на заснетия човек – да направите устата му малка, да има голям нос и каквото друго ви хрумне.

Режимът „Двоен запис“ извежда в отделен прозорец над основната картина това, което заснема предната камера.

lg g flex 2

Описаните дотук характеристики на LG G Flex са подплатени с апаратна платформа на базата на Qualcomm Snapdragon 800. Централният процесор се състои от 4 ядра Krait 400, работещи с честота 2,27GHz. Графическият процесор е Adreno 330.

lg g flex 1Оперативната памет е 2 GB, а вградената – 32 GB, като около 24 GB от нея са на разположение на потребителя. Отсъства слот за карта памет. Има обаче възможност за свързване на външни носите към порта Micro-USB

Колко време ще работите с LG G Flex преди батерията да напомни за себе си?

Капацитетът на батерията е 3500 мАч. Създадена е по запатентованата технология LG Chem Stack & Folding, която намалява физическото натоварване на блока на батерията заради извитата й форма.

Сравнение на автономната работа между LG G Flex, Samsung Galaxy Round, LG G2, Sony Xperia Z1 и Samsung Note N9005.

LG G Flex, LG G2, Sony Xperia Z1, Samsung Galaxy Round

Източник на снимките: lg.com