Полезни съвети      

Huawei Nova – Дамите определено ще го харесат

от Лили Георгиева | 13.02.2017 г.

Huawei Nova привлича вниманието още от първия поглед. Компактен е, корпусът му е изящен и се отличава с тънки рамки от двете страни на екрана. Освен това капацитетът на батерията осигурява никак лоша автономна работа.

Още тук ще уточним, че телефонът принадлежи към средния клас устройства, подобно на Nova Plus. Дебютира през есента на 2016 година и към днешна дата се ползва със завидна популярност.

Плюсове:

Ергономичен и компактен метален корпус

Тънки рамки около екрана

Добра автономна работа

Поддръжка на аудио технология DTS Headphone: X

Бърз скенер на пръстови отпечатъци

Поддръжка на работа с 2 SIM карти

Минуси:

Уви, вторият слот за SIM карта може да бъде „загубен“ заради карта памет

Едночестотен диапазон Wi-Fi

Ако се върнем на дизайна, можем с ръка на сърцето да кажем, че Huawei Nova е взел част от характеристиките на Nexus 6P. Последният е продукт на сътрудничеството на Google и Huawei. Това донякъде дава логично обяснение за приликата.

huawei nova 1

Телефони с 3 SIM карти

Добра новина е, че смартфонът разполага със защитно стъкло с ефект 2.5D, а рамките около екрана са дебели едва 1,8 мм. За сравнение при модели като Samsung Galaxy S7 и Apple iPhone 6s този параметър възлиза съответно на 3,07 мм и 4,29 мм.

Ако търсите устройство, което е „безрамъчно“, хвърлете поглед на Sony Xperia XA.

Хайде да разгледаме екрана!

Ако си спомняте Nova Plus разполага с голям 5,5-инчов дисплей. При Nova забелязваме леко понижаване на диагонала на екрана до вече споменатите 5 инча. Резолюцията е Full HD (1920х1080 пиксела) при плътност на пиксел, която се увеличава – от 401 до 443 ppi.

Технологията на изработване на IPS-матрицата е особено (LTPS), като резултат от Huawei са постигнали по-широки ъгли на обзора, по-добра цветова палитра и са понижила потреблението на енергия и времето за отклик.

Добра новина е, че потребителят може ръчно да настройва яркостта на екрана или да се довери на автоматичната настройка.

huawei 3

Всеки ден дава поводи за снимки

Имайте предвид това твърдение, което е почти напълно валидно за всеки съвременен потребител на смартфони, трябва да отбележим, че основната камера е 12-мегапикселова. Тя е снабдена със светодиодна светкавица и светлосила на обектива f/2.2.

Получавате още хибриден автофокус, който гарантира висока скорост и добра степен на детайлизация. Отсъства оптическа стабилизация. Максималната резолюция на снимките е 4032х3016 при съотношение на страните 4:3.

Смартфони под 300 лв.

Кажи „зеле“!

huawei 4

Колкото до предната камера, тя е базирана на 8-мегапикселов датчик и може да се похвали със светлосила f/2.0. Предлага само четири решима на снимане: панорама, воден знак, аудиобележка и огледало.

В настройките ще откриете опцията „идеално селфи“ – там, освен с обичайните ефекти за разкрасяване, може да регулирате някои параметри – избелване, по-големи очи, по-ярки очи, по-слабо лице и .н.

Казват, че Huawei Nova е идеално устройство за дамите, тъй като има режим „грим“.

Как да направите идеалните снимки

Под корпуса лежи

енергоефективен чипсет Qualcomm Snapdragon 625 (MSM8953) с 8 процесорни ядра, 2 GHz. Видеоускорителят е Adreno 506. Оперативната памет е 3 GB, а вградената – 32 GB.

huawei 2

Колко време издържа?

Вече на няколко пъти споменахме, че капацитетът на батерията осигурява доволна продължителност на работа. По-точно става дума за 3020 мАч, които гарантират до 7 и 20 минути гледане на HD-видео при максимална яркост. Ако обичате да четете от смартфона, той ще ви служи вярно 17 часа при 30% яркост на екрана.

Източник на снимките: Huawei.com