Полезни съвети      

Huawei Ascend Mate 7 – Овладей 6-те инча!

от Лили Георгиева | 16.01.2017 г.

Есента е красив сезон, а също така и вълнуващ в света на мобилните телефони. Именно по това време през 2014 година от Huawei ни запознаха с флагманския фаблет Ascend Mate 7.

Този телефон е метален, притежава интересен 6-инчов екран, който заема повече от 80% от лицевата повърхност, снабден е с LTE и 8-ядрен процесор, солидна батерия с капацитет 4100 мАч и скенер на пръстови отпечатъци, за да бъдат личните ви данни на сигурно.

Гледайки Ascend Mate 7, забелязваме, че той е в пряка конкуренция с модели като Lenovo Vibe Z2 Pro, Samsung Galaxy Note 4, HTC One Max и Apple iPhone 6 Plus. Това, което силно го отличава от тях, е, че цената му е съблазително по-ниска.

По отношение на дизайна, устройството има доста общи берти с HTC One Max. Екранът обаче е този, който най-силно привлича вниманието…

Изпълнен е по IPS технология, изображенията са отлични, а яркостта е максимална. Резолюцията е 1080х1920 пиксела.

По качество екранът на Ascend Mate 7 може да се конкурира с този на iPhone 6 Plus.

Huawei Ascend Mate 7 1

Един от категоричните плюсове на модела

е наличието на

скенер на пръстовите отпечатъци. Интересното е, че цветът му не го отличава от целия корпус и е леко издаден. Разположен е така, че на първо място ще се наложи да привикнете.

Huawei Ascend Mate 7 3

Вече споменахме, че батерията е с капацитет 4100 мАч.

Като имаме предвид невисоката резолюция на екрана, получава се задоволително продължителна автономна работа. При нормален режим на работа, без излишно претоварване, можете с едно зареждане да работите с Ascend Mate 7 в продължение на 2 денонощия.

В режим гледане на Full HD видео при максимална яркост и включен Wi-Fi батерията ще издържи 9-10 часа. Отличен показател за устройство с 6-инчов екран!

А знаете ли че…

Ascend Mate 7 може да се използва като външна батерия за зареждане на други смартфони? Освен това разполагате с технология за пестене на енергия и различни специални режими.

За забележителната автономна работа добринася и изборът на процесор HiSilicon Kirin 925. Става дума за 8-ядрен чип с понижено енергопотребление.

Huawei Ascend Mate 7 2

Оперативната памет е 2 GB, а при Premium модификацията – 3 GB. Вътрешната памет е 16/32 GB.

Кажи „зеле“!

Huawei Ascend Mate 7 предлага 13-мегапикселова предна камера, която може да снима в HDR-режим и видео с Full HD качество. При естествено осветление снимките се получават много добре. Ако искате още по-високо ниво, разгледайте смартфоните LG G3 или Samsung Galaxy Note 4.

Смартфони с отлични камери

Предната камера е 5-мегапикселова. Идеална за селфита.

Huawei Ascend Mate 7

Заключение

Плюсове

Метален корпус и минимални рамки около екрана

Високо качество на екрана

Скенер на пръстови отпечатъци

Задоволителна автономна работа

Високо качество на звука

Версия с 2 SIM карти

 

Минуси

Можеше да се очаква повече от камерите

В стандартната версия има само 2 GB оперативна памет

 

Източник на снимките: Huawei.com