Полезни съвети      

Meizu U10 – Неочаквано добра находка

от Лили Георгиева | 12.01.2017 г.

В семейството на Meizu U20, Meizu M3S и Meizu M5 вече има нов член и неговото име е Meizu U10. За мнозина тези четири устройства си приличат много или малко, но важното е, че самата компания ги разглежда като индивидуалности.

Именно това ще направим и ние. Ще надникнем в света на Meizu U10. Моделът бе представен в края на лятото на 2016 г., а в ролята на основен магнит е неговият дизайн и гланцовият корпус от метал и стъкло.

10 телефона в корпус от метал

Когато окончателно вземете решение, дали да купите това устройство, обърнете внимание на конфигурацията. Предлага се с 2/3 GB оперативна памет и 16/32 GB вътрешна памет. Смартфонът се предлага в няколко цветови решения: черно, бяло, златисто и розово.

Основни плюсове и минуси:

+ устройството изглежда скъпо и изящно

+ налице е скенер на пръстови отпечатъци

+ дисплеят е качествен

+ задоволително ниво на производителността

+ приятна цена

+ добра предна камера, снабдена с различни функции и настройки

– комбиниран слот

meizu u10 3
Дизайн и дисплей

Като погледнете Meizu U10 и ви се привиждат техническите характеристики на Meizu M3s. Новият телефон обаче разполага с напълно преосмислен дизайн. Кажете честно – харесва ви, нали?

На лицевия и задния панел е поставено 2.5D стъкло. То е

устойчиво срещу надрасквания.

Колкото до дисплеят, той е задоволително голям – 5 инча. Резолюцията е 1280х720 пиксела, плътност на пикселите 296 ppi. Картината е красива, ярка и приятна, а температурата на цветовете може да се регулира и ръчно.

Производителност

meizu u10 1

Под корпуса на Meizu U10 е разположен 8-ядрен процесор MediaTek 6750 с архитектура ARM.bigLITTLE. В ролята на графичен ускорител е чипът Mali-T860.

С други думи трябва да знаете едно: смартфонът успешно се справя с всички ежедневни задачи. При пренатоварване може да забележите леко забавяне. Нагряване обаче не се наблюдава.

За оптималното представяне от Meizu са предвидили две конфигурации – 2/3 GB оперативна памет и 16/32 GB вътрешна памет. Благодарение на комбинирания слот, можете да увеличите паметта с карта памет до 128 GB. Така обаче ще жертвате втората SIM карта.

Смартфони с мноооого оперативна памет

Автономна работа

Капацитът на батерията е намалял в сравнение с модела M3s. Тук вместо познатите 3020 мАч разполагаме с 2760 мАч.

Като резултат при средна интензивност батерията издържа до 1 ден. Ако целите да разчитате на смартфона си за денонощие, трябва да проявите умения на икономичен потребител. Например да избягвате пускането на игри, да понижите яркостта на екрана, да изключите мрежовите модули, които не използвате, да включите режима за пестене на енергия.

Важна ли е за вас камерата?

meizu u10

Питаме ви, защото от Meizu са заложили на 13-мегапикселов фотомодул, който се състои от 5 лещи. Налице са още двуцветна светкавица и бърз фазов автофокус. Апертурата е f/2.2.

Интерфейсът на камерата е прост, лаконичен и интуитивен. Предлага доста възможности, сред които и отделни режими за снимане на портрети, панорами, макро и т.н. За някои от вас ще е от полза да споменем, че можете ръчно да настройвате ISO, експозицията и други характеристики.

Смартфони с отлични камери

Любопитна възможност е предоставена за тези от вас, които обичат да създават GIF-файлове. С Meizu U10 ще можете да ги правите на воля.

А колкото до предната камера, тя е 5-мегапикселова със светлосила f/2.0. Получавате и набор от най-различни филтри.

Източник на снимките: meizuworld.com