Полезни съвети      

Huawei Honor 7 – Флагманът сред „народните“ телефони

от Лили Георгиева | 19.12.2016 г.

Непосредствено след появата на флагманския модел Mate S, Huawei предложи на почитателите си от цял свят ново устройство. Характеристиките му го наредиха сред най-добрите телефони в категорията „народни“.

Накратко сред плюсовете на Honor 7 са:

Здрав корпус от алуминий

Качествен и ярък екран

Прекрасна камера за тази ценова категория смартфони

Скенер на пръстови отпечатъци

Привлекателна цена

За да бъдем обективни, ще посочим и някои минуси. Например, че дизайнът и функционалността на интерфейса е далеч от стандартите на Android.

Трябва да знаете, че

1/ Honor 7 е малко по-масивен и тежък от флагманските телефони на другите производители, които предлагат сходен диагонал на екрана. Това обаче не го прави по-неудобен за управление.

2/ Рядкост е при устройствата от тази ценова категория да се предлага скенер на пръстовите отпечатъци. При Honor 7 той работи идеално. Разблокирането на смартфона става бързо и естествено. За това допринася разположението му.

3/ Скенерът служи и за още нещо. Той представлява нещо подобно на малък тъчпад. Когато прокарате пръст надолу по него, можете да получите достъп до уведомленията. Продължителният натиск върху него е равностоен на натискане на бутона „Home“.

4/ Honor 7 е снабден със специално копче. Намира се отляво на устройството. Можете да го използвате за 3 функции. Кратко натискане, продължително и двойно.

honor 7 4

5/ Смартфонът е снабден със сензорен IPS екран, покрит със защитно стъкло Gorilla Glass. Диагоналът е дисплея е 5,2 инча при резолюция 1920х1080 пиксела.

Регулирането на яркостта става автоматично на базата на датчика за осветеност. Налице е и датчик, който блокира екрана, когато поднесете устройството към ухото си. О, да!

Мултитъч технологията позволява да се уловят до 10 едновременни докосвания, а също така и можете да управлявате Honor 7, докато носите ръкавици.

honor 7 66/ Лицевата част на екрана е изработена така, че представлява огледална повърхност.

7/ Honor 7 разполага с две цифрови камери с резолюция 20 МР и 8 МР. Предната камера е 8-мегапикселвоа с диафрагма f/2,4. При блокиран екран можете бързо да я включите, като натиснете клавиша за понижаване на силата на звука.

Поддържа се функцията проследяване на усмивката.

Ако търсите смартфон за „идеално селфи“, обмислете по-сериозно закупуването на Honor 7. Той предлага едноименен режим, който позволява да използвате ефекти за доукрасяване на лицето на вече направени снимки. Можете също така да правите панорамни снимки с предната камера.

Как да направим идеално селфи

8/ Процесорът е осемядрен HiSilicon Kirin 935 – същият, който е вложен във флагмана Mate S. Конфигурацията включва два пъти по 4 процесорни ядра Cortex-A53 с честота 1,5/2,2 GHz в комбинация с графичен ускорител Mali-T628.

honor 7 2

9/ Оперативната памет е 2 GB, а вътрешната – 16 GB. Последната можете да увеличите с помощта на карта microSD до 128 GB.

10/ Батерията на Honor 7 не се сваля, а капацитетът й е 3000 мАч. Това означава, че ще разполагате със задоволително продължителна автономна работа. Още повече, че от Huawei са предложили настройки за пестене на енергията.

Нека да сравним автономната работа на Honor 7, Huawei Mate S, Sony Xperia C4, Galaxy A7, Alcatel OT Idol 3, OnePlus 2, LeTV One, Meizu MX5 и HTC Desire 820:

honor 7, mate s, xperia c4, galaxy a7, oneplus 2, meizu mx5, desire 829, idol 3

Източник на снимките: hihonor.com