Полезни съвети      

Запознайте се с Huawei Nova и Nova Plus

от Лили Георгиева | 15.09.2016 г.

Тазгодишното изложение IFA Berlin бе белязано от презентацията на Huawei. Тя се състоя в сутрешните часове и привлече вниманието на заинтересованите върху два нови смартфона и един таблет.

Днес ще поговорим за моделите Huawei Nova и Nova Plus. Те поставят началото на нова серия телефони среден клас с лек намек за премиум. Основната им конкуренция виждаме в лицето на серията Galaxy A.

Запознайте се с Huawei Nova

След минута-две разглеждане на модела веднага ви прави впечатление, че той напомня до известна степен Nexus 6P. Това се дължи на формата на корпуса. Телефонът приятно лежи в дланта, а корпусът му е от метал. На задния панел виждаме лека извивка, която ни отпраща към модела HTC 10.

Диагоналът на екрана е 5 инча, резолюция Full HD.

Ако сте от феновете на скенерите за пръстови отпечатъци, да, тук ще го откриете. Разположен е на задния панел, подобно на Honor 8. Със сензора можете да правите снимки с предната камера.

huawei nova

Един от акцентите на Huawei по време на презентацията бе тънкостта на страничните рамки.

Тя е точно 1,5 мм. Не може да се говори за рекорди, но постижението е добро, тъй като по този начин екранът заема 76% от лицевия панел. За сравнение при iPhone 6s този показател е 68%.

huawei nova 1

Внимание заслужава и основната камера.

Тя е снабдена с 12-мегапикселов сензор и фазов автофокус. Камерата позволява да заснемате 4К видео.

А какво ни предлага по-големият модел – Huawei Nova Plus?

huawei nova plus 1

Разбира се, че по-голям диагонал на екрана. Той е 5,5 инча и отново Full HD.

Докато предните камери при двата модела са идентични – 8-мегапикселови без автофокус, то основната камера при Nova Plus привлича интереса с по-голяма резолюция – 16 МР. Налице са още лазерен автофокус, оптическа стабилизация и възможност да снимате автопортрет с едно докосване на сензора на задния панел.

Тъй като корпусът на Nova Plus е по-голям,

в него е поместена и по-голяма батерия. Капацитетът й е 3340 мАч (срещу 3020 мАч при Nova). Няма нужда да споменаваме, че и двата модела предлагат завидна автономна работа.

В режим възпроизвеждане на видео Nova Plus работи 15 часа, а по-малкият модел – 13 часа.

Телефони с 3 SIM карти

От Huawei сполучливо са се досетили, че все повече потребители на мобилни телефони залагат на 2 SIM карти. Тази опция е налице и в двата нови смартфона, като втората SIM карта може да бъде поместена в слота за карта памет.

Nova и Nova Plus ще бъдат пуснати на пазара в 4 цветови решения: сребристо, небесносиньо, златисто и розово.

Източник на снимките: huawei.com