Полезни съвети      

Задача на деня: Познайте какво е Toughpad FZ-A2

от Лили Георгиева | 14.06.2016 г.

Доста съвременни производители се опитват да изпълнят на пръв поглед невъзможна мисия – да създадат смартфон, който не може да бъде убит.

Една от най-усърдните компании в тази насока е Samsung. Днес обаче няма да говорим за нея, а за най-защитения таблет на планетата. Той може да се похвали с неповторима устойчивост на външни въздействия и стихии. Рожба е на Panasonic.

Името му е Toughpad FZ-A2 и предлага 10,1-инчов дисплей. С него можете да работите в най-екстремни условия, въпреки че първоначалният замисъл е бил да служи вярно предимно на професии като проектанти, строители, пътни работници и специалисти от много други области.

Toughpad FZ-A2 е призван да оцелее, защото корпусът му е от магнезиева сплав. Освен това е снабден с допълнително усилен „екзоскелет”. Тестван е многократно и показва изключителна издръжливост при падане от височина (1,2 метра).

Toughpad-FZ-A2-3-768x508

Напълно в духа на съвременните стандарти за защита в Toughpad FZ-A2 не могат да попаднат вода и прах (IP65). Закаленото стъкло на дисплея пък е способно да реагира, дори когато работите с него с ръкавици.

Под корпуса на уникалния таблет лежи 4-ядрен процесор Intel Atom x5-Z8550 с тактова честота 1,4 гигахерца. Оперативната памет е 4 GB, а вътрешната – 32 GB. Последната можете да разширите с помощта на MicroSD карта. Батерията осигурява до 9 часа автономна работа и е сменяема. Тегло: около 880 грама.

Toughpad-FZ-A2-4-768x508

Едно такова устройство заслужава екран, който е на ниво. От Panasonic предлагат следното: IPS технология с резолюция FullHD, отлично ниво на цветопредаване и една от най-високите на съвременния пазар яркост. С него можете да работите без никакъв проблем под парещото слънце. Операционната система е Android 6.0.1 Marshmallow.

Когато говорим за Toughpad FZ-A2,

не можем да пропуснем споменаването на детайли като

– издръжливост при ниски температурни условия, 8-мегапикселова камера и слот USB-C 3.1 с поддръжка на протокола OTG.

Toughpad-FZ-A2-5

Към днешна дата таблетът се предлага на стартова цена от 1357 долара в САЩ.

Източник на снимките: panasonic.co.uk