Полезни съвети      

Искате смартфон за игри? Избирайте!

от Лили Георгиева | 13.06.2016 г.

Преди време компютърните игри бяха занимания предимно за деца, а днес са хоби на почти всеки смартфон притежател, независимо от възрастта. Това е възможно, тъй като телефоните отдавна не са просто устройства за водене на разговори. С тях можете да работите с лекота с документи, да гледате филми и да извличате максимално удовлетворение от игрите!

Ето няколко устройства, които категорично ще се справят с поддръжката на всякакви мобилни игри.

OnePlus X

oneplus-x-1024x435

Този смартфон предлага добро съотношение между цена и производителност. Под корпуса лежи процесор Snapdragon 801. Ако си спомняте, с този чип бяха оборудвани флагманите на 2014 година.

Да, OnePlus X не може да се бори с мощните смартфони от тази година, но пък предлага производителност, която не може да се оспори. Тестове с едни от най-тежките игри показва, че телефонът е достатъчно мощен да ви осигури комфортно преживяване.

Колкото до екрана, той е 5,1-инчов. Достатъчно голям ли е за вас?

HTC 10

htc-10-6

Ако обичате звукът от игрите да е на висота, тогава заложете на HTC 10. Разработчиците му са се погрижили да уловят както високите, така и ниските честоти. Този смартфон е идеален за хора, които изискват максимума от преживяването на една мобилна игра.

Под корпуса му лежи процесор Snapdragon 820. Оперативната памет е 4GB.

Повод за критика може да бъде технологията, по която е изработен екранът – LCD 5. Въпреки това той е качествен, а плътността на пикселите прави невъзможно забелязването на отделните точки с невъоръжено око.

Nexus 6P

nexus-6p

Този смартфон може да привлече симпатиите ви с процесор Snapdragon 810 и 3 GB оперативна памет. Безусловно негово достойнство е 5,7-инчовият AMOLED дисплей. Големината му определено ще се отрази върху преживяването!

Допълнителен довод „за“ закупуването на този модел е и цената. Тя със сигурност няма да превиши тази на флагмана Samsung Galaxy S7. В средния ценови сегмент Nexus 6P е неоспорим лидер.

Huawei Mate 8

Huawei-Mate-8-768x454

Това е един от най-мощните смартфони към днешна дата. А от геймърска гледна точка екранът е съвършен – 6 инча!

Допълнителен плюс е капацитетът на батерията – 4000 мАч. Това означава, че ще можете да играете продължително време, без да се налага честичко да презареждате устройството.

Под корпуса на Huawei Mate 8 лежи процесор HiSilicon Kirin 950. Той може да се сравнява по производителност с добилия популярност Snapdragon 820.

Флагманът се предлага на пазара в 2 версии – 3 или 4 GB оперативна памет.

IPS дисплеят се характеризира с наситени цветове и по качество може да се конкурира с Nexus 6P, а по дълбочина на предаване на черното с Galaxy S7.

Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung-Galaxy-S7-edge-768x325

Ако трябва да избирате между Samsung Galaxy S7 и Galaxy S7 Edge, когато става дума за мобилни игри, определено везните ще наклоят на версията Edge. Дисплеят е по-голям!

Освен това под корпуса ви очаква процесор Snapdragon 820, графически чип Adreno 530 GPU и 4 GB оперативна памет.

С този смартфон в ръка разполагате с богат източник на забавления. За оптимално удовлетворение разполагате и с дисплей Super AMOLED с подобрено цветопредаване.

Искате минус? Досещате се, че това е цената. Понякога тя обаче си струва. При Samsung Galaxy S7 Edge случаят е такъв!

Източник на снимките: samsung.com, google.com, huawei.com, htc.com, oneplus.net