Полезни съвети      

Meizu M3 Note – живо доказателство, че конкуренцията е полезна

от Лили Георгиева | 26.05.2016 г.

След като Xiaomi представи на пазара своя Redmi Note 3 мнозина се изказаха скептично, дали Meizu ще успее да предложи достоен конкурент. А такъв наистина се появи в лицето на Meizu M3 Note.

Ожесточената конкуренция на китайския пазар за мнозина е прекалено голямо предизвикателство. Компаниите в тази част на света обаче са свикнали да работят в такива условия. Новият смартфон на Meizu е доказателство, колко полезна може да бъде конкуренцията.

Китайците са достойни за уважeние и поради друга причина. Те сякаш разполагат с

точната рецепта за борба с гигант на пазара

като Apple. Всяка година предлагат метални смартфони на достъпна цена.

Днес ще разгледаме какво ни предлага Meizu чрез новата си рожба.

Преимущества:

  • Удивителен дизайн на корпуса
  • Качествени материали на изработка
  • Ярък дисплей с добро цветопредаване
  • Отлична автономна работа

Ключовите достойнства на този смартфон са дизайн, материалите на корпуса и компонентите. Когато погледнете външния вид на Meizu M3 Note, сякаш няма какво да прибавите или отнемете. Това е красноречиво за удивителната работа на дизайнерите.

Изображението на 5,5-инчовия дисплей впечатлява с отлични ъгли на обзора, цветопредаване и дигитализация. Възторг могат да провокират коректността и скоростта на работа на датчика Touch ID.

Отличните снимки, независимо в какви условия на осветеност снимате, се дължат на 13-мегапикселовата задна камера.

Като минус тук можем да отчетем звука, който е по-добър със слушалките, отколкото без.

Какво още?

1/ Дизайн и корпус

Meizu M3 Note 1

Ако разгледате по-обстойно телефона, ще забележите, че той наподобява два миналогодишна флагмана. Това са Meizu MX5 и Pro 5. Откъм тактилни усещания също се откриват сходства. Гръбчето е от метал и обемно стъкло.

Дизайнът не е натоварващ. Изпипан е до най-малкия детайл.

2/ Габарити

По габарити Meizu M3 Note може да се доближи до Meizu MX5, а също така и някои смартфони с диагонал на екрана 5,5 инча. Телефонът радва окото и лежи удобно в ръката. Не е твърде дебел, въпреки че под корпуса му лежи батерия с капацитет 4100 мАч.

3/ Екран

Meizu M3 Note

Meizu MX5, какво вече споменахме, е с 5,5-инчов дисплей. Ще допълним, че резолюцията е 1920×1080 пиксела, а матрицата е IPS.

Дисплеят предлага максимални ъгли на обзора, отлична яркост и близко до естественото цветопредаване.

Meizu M3 Note 3

Екранът превъзхожда този на Meizu M2 Note не само по показателите яркост и качеството на картината, но и по качество на вложеното стъкло и особено по олеофобното покритие.

Телефоните, за които нямамe търпение през 2016 г.

4/ Платформа и памет

Meizu залага на една от новите платформи на тайванската компания Mediatek – Helio P10. Не може да се каже, че е най-доброто, което ще откриете на пазара, но е напълно удовлетворяващо за характеристиките на Meizu М3 Note. Графиката е Mali T860.

Meizu M3 Note 5

Оперативната памет е 2/3 GB, а вътрешната – 16/32 GB. Предвиден е слот за MicroSD карта, съвместен с втори слот за SIM карта.

Можете да използвате телефона с 2 SIM карти.

5/ Камера

И двете камери, основната и предната, не са се променили в сравнение с наличните в Meizu M2 Note.

6/ Батерия

Споменахме вече, че батерията е с капацитет 4100 мАч. Този размер на батерията е достатъчен, за да усмихнете и да бъдете оптимистични относно автономната работа на смартфона. Предвид другите характеристики на Meizu M3 Note, батерията успешно ще издържа два пълни дни в активен режим.

Най-тънките смартфони на 2015 г.

7/ Интерфейс

Смартфонът работи с операционна система Android 5.1 с фирмен интерфейс Flyme 5.1.

Източник на снимките: meizu.com