Полезни съвети      

Huawei представи своя нов смартфон Honor V8 с двойна камера

от Лили Георгиева | 11.05.2016 г.

Двойните камери вече придобиват потенциал да се превърнат в основна тенденция на смартфон пазара през 2016 година. За това говори появата на новото устройство на Huawei.

Третият по продажби производител на смартфони представи своята следваща рожба на специално събитие в Китай. Апаратът е изработен изцяло от метал и изглежда доста интересно, подобно на всички други топови модели на компанията.

Honor V8 ще се предлага на пазара в 6 цветови варианта: бяло, розово злато, сребристо, златно, сиво и платиново. За момента цената му варира между 352 и 429 долара.

Новият член на семейството на Huawei предлага 5,7-инчов 2К дисплей с плътност на пикселите 515 ppi. Ще бъде достъпна и стандартна версия с FullHD резолюция.

Honor V8 е снабден с технология за защита на очите. Идеален е за гледане на филми и дори притежава специален режим „Кино“, който ще зарадва всички киномани и меломани с уникални колони. Целта на това нововъведение е да потопи потребителя в атмосферата на филма.

Откъм производителност Honor V8 предлага процесор Kirin 950, който е съчетан с съпроцесор i5, предназначен за обработване на информация от датчиците, графически контролер Mali T880MP4, мрежови модем LTE Cat.6, 4 GB оперативна памет и 32/64 GB вътрешна памет, която можете да разширите с помощта на MicroSD карта. Капацитетът на батерията е 3500 мАч. Налице е поддръжка на бързо зареждане 9V 2A.

huawei honor v8 2

Телефоните, за които нямамe търпение през 2016 г.

Когато хвърлите око на Honor V8 и спецификациите му, ще забележите, че впечатление прави технологията, която предотвратява лъжливи потвърждения за разплащане. При засичане на проблем устройството моментално блокира. Това, както се досещате, означава, че Honor V8 поддържа мобилно разплащане, а също така и плащания с помощта на кредитни карти с поддръжка NFC.

На предния панел на Honor V8 е разположена двойна 12 MP камера.

Единият сензор отговаря за черните и белите цветове, а другият – за останалите. Така се постига по-висока детайлизация на фотографиите при добро осветяване и се понижава нивото на шума в тъмнина.

Камерите са снабдени с фазов лазерен автофокус и дълбочина на рязкостта. Диафрагмата е с 36% по-голяма, отколкото при Honor 6 Plus.

Най-тънките смартфони на 2015 г.

Разработчиците на Honor V8 са преценили, че не е никак лошо смартфонът да поддържа 3D панорами.

huawei honor v8 1

За воденето на видеоразговори и снимането на селфита отговоря предната камера, която е 8-мегапикселова.

На задния панел на корпуса е разположен

сензор за пръстови отпечатъци.

Телефонът разполага още с инфрачервен порт.

Сред другите особености, които е добре да имате предвид, ще отбележим поддръжка на 4G LTE, две SIM-карти, Wi-Fi, ИК-порт, NFC.

Honor V8 работи с операционна система Android 6.0 Marshmallow.

Габаритите му са 157,0 × 77,6 × 7,75 мм, тегло — 170 грама.

Източник на снимките: huawei.com