Полезни съвети      

6 причини Coolpad Porto S да е новият ви телефон

от Лили Георгиева | 09.05.2016 г.

Coolpad e нова марка смартфони за Европейския пазар, но  компанията е сред топ производителите  в световен мащаб с големи амбиции за европейските си позиции. На българския пазар се предлагат вече 3 модела смартфони на Coolpad – Coolpad Modena, Coolpad Porto и Coolpad Porto S – като и при трите модела отличителни харакетирстики са изключителен дизайн, бърза 4G LTE връзка и достъпна цена. .

Днес в ролята на главен герой влиза един от най-новите членове на семейството – Porto S.

След като моделите Porto и Modena привлякоха вниманието със своите достойнства, напълно логично бе на пазара да се появи следващото поколение.

Coolpad Porto S e е един от най-тънките телефони на пазара и остава усещането за устройство от висок клас. На предния панел, както забелязвате, не се виждат рамки при изключен екран. А при включен, рамките са минимални. Този ефект създава усещане за класа и стил. Задният капак е изработен от матова пластмаса. Благодарение на нея телефонът е приятен на допир, удобен за държане и практичен.

1/ Страхотно HD изображение

Дисплеят Porto S е 5-инчов с резолюция 1280х720 пиксела, или 294 пиксела на инч. Създаден е по технология IPS OGS, радва с естествено цветопредаване и яркост дори и в най-слънчевия ден! Coolpad не са изчерпали идеята си само с това. Те са приложили и иновативната технология Miravision ™. Тя гарантира по-добро качество на изображението, а това е добре дошло в епоха, в която властва извличането на естетическо удоволствие посредством очите.

2/  Мощен процесор

Макар Porto S да е много тънък – едва 7,6 мм (в превод това е един от най-тънките телефони в категорията си), под корпуса му лежи 4-ядрен процесор Mediatek MT6735, който се слави с ниското потребление на енергия и задоволителната си мощност. Процесорът е съчетан с 1 GB оперативна памет и графичен ускорител Mali T720MP3. Вътрешната памет е със стандартен размер предвид ценовата категория на модела – точно 8 GB, като потребителят разполага с опцията карта MicroSD. Операционната система е Android 5.1 Lollipop (Подобно на своите предшественици Porto и Modena).

3/ Камера

Нито един съвременен смартфон не може да си позволи да предложи на потребителя посредствена камера. С Porto S в ръка разполагате с камери с 8- и 2-мекапиклесов модул. С предната камера можете да правите селфита и да водите видео разговори. Служи и като огледало, когато имате нужда от такова, а наблизо няма друго. Снабдена е с BSI сензор, f/2.4, а времето за стартиране е 0,684 секунди.

Coolpad Porto S1

Основната 8-мегапикселова камера напълно ще задоволи потребностите ви от заснемане на качествени снимки. Тя е снабдена с LED светкавица, автоматичен фокус, BSI сензор, f/2.4 и стартира за 0,5 секунди. Позволява заснемане на 720 HD видео, което след това можете да гледате на своя смарт телевизор.

4/ Бърза връзка

Porto S поддържа 4G LTE. Можете да сваляте супер бързо данни, да гледате любимото си тв шоу, да водите безпроблемно видео разговори с всяка точка на света и т.н. Технологията Voice over LTE гарантира висока разделителна способност на гласовите набирания. Мобилните оперратори се надпреварват да предлагат промоционални 4G услуги и Porto S ти дава възможност да се насладиш на новите технологии на достъпна цена.

5/ Две SIM карти

Вие сте човек, който държи на компактността, организираността и възможността да използва максимума от новите технологии. Тогава как така все още не сте се възползвали от двусимовите телефони? Porto S е точно такъв. С него можете да работите с два телефонни номера безпроблемно. Идеален е за хора с динамично ежедневие.

Coolpad Porto S2

По какво да познаем бюджетния телефон?

6/ Дизайн

Както вече споменахме Porto S има впечатляващ дизайн и е изработен от качествени материали, което  видимо го отличава от конкурентите му в този ценови клас.  Както и при другите модели на Coolpad – избирайки този модел не е необходимо да правите компромис с външния вид на телефона