Полезни съвети      

Asus ZenWatch (WI500Q) – дизайн и функции, които обезоръжават

от Лили Георгиева | 22.12.2015 г.

За немалко хора смарт часовниците са красива играчка. Те обаче могат да се окажат наистина полезна вещ, ако имате навика да носите часовник.

Съвременните часовниците са изключително интелигентни и се ползват с постиженията на технологиите във всички сфери на живота. Това обяснява разнообразните им функции и ползи за потребителя.

Не беше далеч времето, когато смартфон компаниите ни убеждаваха колко практични са телефоните с 5-инчов дисплей. В момента тече същото по род убеждаване по отношение на смарт часовниците. Редица компании се опитват да ни дадат достатъчно доказателства в защита на тезата, че си заслужава

да заделим още малко пари за смарт часовник към смартфона.

Asus ZenWatch WI500Q 6

Щом става дума за Asus ZenWatch (WI500Q), определено си струва да помислите за покупка. Моделът е красив. Дизайнът му категорично е бил сред главните задачи на разработчиците. Вместо гума и пластмаса, които са толкова популярни при изработването на смарт часовници, при Asus ZenWatch WI500Q са използвани полиран метал и италианска светлокафява кожена каишка. От вътрешната страна с главни букви е изписана фразата „Истинска кожа“ (за тези, които се съмняват).

Друга причина да оцените по достойнство Asus ZenWatch (WI500Q),

освен безупречния вид, който позволява да го съчетаете с бизнес и ежедневно облекло, са функциите, които изпълнява.

Asus ZenWatch WI500Q 3Можете да му задавате гласови команди. Разпознаването на гласа е доста добро, като спокойно можете да се разхождате на улицата и уличният шум не „елиминира“ функцията.

Можете да четете важни уведомления, които постъпват на смартфона ви.

Можете да изпращате писма и да търсите в Гугъл чрез гласова команда. Мониторингът на физическата активност е сякаш повече от логичен като присъствие. Да ви споменаваме, че е наличен, е като да ви казваме, че можете да проверите колко е часът.

Разработчиците на Asus ZenWatch (WI500Q) са предвидили

18 варианта на визуализиране на електронния часовник.

Можете да настроите да виждате и друга любопитна информация. Например? Колко крачки сте изминали през деня, какво е нивото на батерията, можете да получите кратки сведения за времето навън, за пропуснати повиквания, да настройвате будилник, да измервате пулса си и др.

Asus ZenWatch WI500Q 2

Отговорянето на повиквания е реализирано стандартно. Достъпни са прости шаблони: „да“ и „не“. Ако искате да изпратите по-подробно послание, ще трябва да използвате телефона си.

Подобно на много други съвременни модели, ZenWatch изключва звука при входящо повикване чрез допир с длан до екрана му.

Налични са и допълнителни функции. Например, можете да заредите и използвате странични приложения за платформата Wear, които най-вече са предназначени за изпълнението на специализирани задачи като включване и променяна на цвета на светене на умни лампички.

С този смарт часовник можете да работите в режим дистанционен визьор и копче за пускане на камерата на смартфона. В този режим всичко, което смартфонът ви вижда, се показва на екрана на часовника.

Asus ZenWatch WI500Q 6

Сред функциите, които Asus ZenWatch (WI500Q) изпълнява, са още компас и фенер.

И това не е всичко.

С помощта на програма-спътник, която се инсталира на телефона, можете да следите дистанцията между двете устройства – часовника и смартфона. Така трудно ще забравите някое от тях.

Смарт часовникът може да бъде използван и като дистанционно управление за възпроизвеждане на презентации на компютър.

Часовникът на бъдещето

За да използвате Asus ZenWatch (WI500Q) в режим на пулсометър, трябва едновременно да допрете два пръста до две противоположни страни на корпуса. Процесът отнема няколко секунди.

В заключение ще се върнем на това, което казахме в началото. Съвременните часовници предлагат нови функции, които можете да използвате стига да желаете. Както виждате, дизайнът на Asus ZenWatch е изключителен. Той по нищо не се отличава от много други часовници, които не се водят „смарт“.

Изводът? Следващият път, когато избирате нов часовник, помислете дали не е дошло времето да се снабдите с нещо мултифункционално и красиво като смарт часовника.

Източник на снимките: asus.com