Полезни съвети      

iPhone 4: Изкуството да си актуален и днес

от Лили Георгиева | 04.12.2015 г.

Първият айфон излезе на пазара през 2007 година и направи революция. Въпреки ограничените си възможности, този телефон се превърна в стандарт за останалите производители.

През 2008 година се появи iPhone 3G. Той се различаваше от предшественика си по поддържането на мрежа трето поколение, обновена операционна система, пълноценен GPS и други особености.

През 2009 година се появи iPhone 3GS. Смартфонът съвсем леко се различаваше от предходния, но притежаваше нова апаратна платформа и по-бърза скорост на работа.

По своята същност

iPhone 4

също е революционен. Неслучайно и днес е любим телефон за милиони потребители по света, които нямат намерение да си купуват по-новите модели на Apple.

iPhone 4При iPhone 4 компанията

въвежда нов стандарт при екрана.

Използва Retina TFT дисплей с резолюция 640х960 пиксела. За 2010 година това е най-голямата резолюция сред мобилните устройства. Качеството на изображенията е потресаващо добро, яркостта е повече от задоволителна, както и ъглите на обзора.

Втората съществена промяна в този модел е видна в конструкцията на корпуса.

Рамката е метална и функционира едновременно като антена за Wi-Fi, 3G, GPS и Bluetooth. Задната и лицевата повърхности са от закалено стъкло. Никаква пластмаса!

Третата разлика спрямо предходните модели откриваме в камерата. При iPhone 4 тя е 5 MP с автофокус и светкавица. Качеството на снимките е малко подобрено, а интерфейсът не е пипнат. На фона обаче на камерафоните на конкурентите на пазара, айфонът е аутсайдер. Необходими са няколко години, за да може Apple да претендира за достоен играч в сферата iPhone 4на добрите камери, вградени в смартфони – iPhone 6s и iPhone 6s Plus.

С iPhone 4 в ръката можете също така да записвате видео и да го редактирате в HD-формат. Появата на предна камера за видеовръзка и специалното приложение за целта са друг плюс, който може да ви накара да заложите на този смартфон, дори и сега, през 2015 година.

Основните нововъведения в операционната система на iPhone:

1/ Налице е дългоочакваната мултизадачност. Вече можете да пускате няколко приложения едновременно.

2/ Пощата на iPhone 4 позволява да получавате на едно място писма от различни акаунти.

3/ Можете да промените фоновото изображение на началния екран.

4/ Вече се поддържа приложението iBooks, което изначално бе проектирано само за iPad.

5/ Налице е социалната мрежа за игри Game Center с всички съпътстващи услугата артибути. Целта на тази услуга е да конкурира Sony PlayStation Network и Microsoft Xbox Live.

iPhone 4 1На 9 септември 2015 година се уверихме, че Тим Кук определено вижда блестящо бъдеще в сферата на игрите.

6/ Apple вече разполага със собствена рекламна система – iAd. Тя позволява на разработчиците да вграждат в своите безплатни приложения рекламни модули и оттук да печелят пари от програмите си.

Минусите на най-добрите смартфони

7/ Бизнес нововъденията също са важни – защита на данните, поддръжка на няколко акаунта Microsoft Exchange и т.н.

Източник на снимките: apple.com