Полезни съвети      

Визитката на Huawei P7 Plus

от Лили Георгиева | 12.11.2015 г.

Третият най-голям производител на смартфони и потребителска електроника в света – Huawei, представи новия си модел.

Той е наследник на Huawei P7, който още при анонсирането му привлече внимание с външните прилики с Apple iPhone 6 Plus. Но до там. Последващите тестове показаха съществени отличия.

Huawei P7 Plus отново влиза в средния клас телефони и съхранява част от характеристиките на предшественика си. Прави впечатление, че 90 % от него e метал.

Например,

дисплеят остава задоволително голям – 5,5 инча.

Дизайнът също е непроменен, като почитателите на марката могат да избират между сребриста, сива и златна разцветка.

Подобренията при дисплея се виждат във Full HD-панела, който е защитен с Corning Gorilla Glass с ефект 2.5D.

Huawei P7 Plus

Най-голямо внимание обаче заслужава камерата!

Разработчиците са решили да заложат на 13-мегапикселова задна камера с диафрагма 28 мм, двойна светодиодна светкавица и оптическа стабилизация на изображението. Обективът е защитен със сапфирено стъкло. Предната камера е 5 MP.

„Два пъти по-добър”*

Huawei P7 Plus е снабден с 8-ядрен процесор Snapdragon 615 с тактова честота 1,5 гигахерца, 3 GB оперативна памет и 32 GB вградена памет. Предвиден е слот за MicroSD карта. Капацитетът на батерията е 3000 мАч. Потребителят разполага със скенер на пръстови отпечатъци. Той е разположен на задната част на телефона.

Смартфонът работи с две SIM-карти, под ОС Android 5.1 Lollipop и поддържа 4G LTE. При бъдещо обновление през февруари 2016 година може да работи с Android 6.0 Marshmallow.

Размерите на Huawei P7 Plus не са необичайни.

Напълно типични за съвременния пазар и потребителско предпочитание. Тежи около 167 грама. Впечатление прави обаче дебелината му – тя е по-малка от тази на предшественика му – 7,5 мм, т.е. автоматично влиза в Топ 10 на най-тънките смартфони през тази година.

Huawei P7 Plus2

„По-бърз, по-издръжлив, по-добър”*

Тестовете на новия смартфон на Huawei P7 Plus предстоят, затова ако искате да добиете по-ясна представа за продукта на компанията, ще ви предоставим оценка на представянето на предшественика му. Махаме едно Plus и получаваме Huawei P7.

Оценките

Huawei P7 е апарат симпатичен, здрав и достатъчно производителен. Притежава прилична камера и батерия, която подсигурява продължителна автономна работа.

Плюсове: Симпатичен вид, качествена изработка на корпуса от метал (а както казахме Huawei P7 Plus е изработен 90 % от метал), отлична автономна работа, две антени и индикатор за пропуснати събития.

Минуси: За ценовата си категория смартфонът изненада с ниска резолюция на екрана и относително едри размери.

При новия Huawei P7 Plus също се залага на резолюция 1920х1080 пиксела. Въпреки това, впечатлява с яркост и цветово богатство на картината. Предвиден е 5-мегапикселов датчик на изображението.

*Така Huawei описва новия си модел

Източник на снимките: huawei.com