Полезни съвети      

Тик-так. Тик-так. Тик-так

от Лили Георгиева | 09.09.2015 г.

Броени часове ни делят от срещата с Тим Кук и вдигането на завесата над новите творения на Apple. Няма никакво съмнение, че на тазвечерната презентация ще се състои премиерата на новите iPhone – а щом са нови, трябва да са по-добри, нали така? Не е изключено обаче зрелището да стане още по-увлекателно, тъй като се предполага, че

компанията ще извади на бял свят още нещо. Възможно е в рамките на премиерата да бъдат демонстрирани нововъведенията в Apple TV и да ни бъде разкрит загадъчният iPad Pro!

За пета поредна година Apple организира мероприятие с такива размери около месец септември. Първо беше обявяван само един iPhone, а през последните две години фенове из цял свят се радват на премиерата на следващите айфони. Тази година няма да е по-различно. Apple е ангажирала една от най-големите конферентни зали в Сан Франциско, стартът е в 20:00 българско време, а това е мястото.

Какво се случи от изпращането на поканата досега? Ето най-новите „въздишки” по iPhone 6s:

През последните дни слуховете и спекулациите нямаха почивка. Циркулацията им из уебпространството наподобяваше барабан на работеща пералня. Игнорирането на достоверните източници обаче е лоша идея. Затова поглеждаме към един от най-авторитетните IT-журналисти.

Става дума за Марк Гурман – той потвърди част от слуховете за новия флагман. Например, дизайнът на устройството въобще не се отличава от предишния модел. Дори цветовете не се променят, като леко изсветляване има при Space Gray. За розовия модел дума не е обелена, затова оставяме тоталното потвърждение за довечера. Размерите на устройството на свой ред търпят минимални промени. iPhone 6s ще е малко по-тежък. Колкото до вътрешността на айфона, потвърдена е промяна в разположението на някои детайли и крепежи.

iphone 6s 1

Направени снимки дават основания да се мисли за реално увеличена предна камера. Не става дума обаче само за по-голяма предна камера, потвърждават се слуховете за направен ъпгрейд. Предшественикът iPhone 6 е снабден с 1,2-мегапикселова камера и по-всичко личи, че iPhone 6s ще разполага с по-силна камера. Освен това ще получи програмна светкавица и ще поддържа правенето на панорамни снимки.

Според версията на популярен китайски източник, iPhone 6S и iPhone 6S Plus ще получат значително повече ppi, в сравнение с предшествениците си. Фигурира резолюция 2000 х 1125 точки, което дава плътност на пикселите 488. Фаблетът пък ще бъде с резолюция 2208 х 1242 пиксели (или 460 ppi). И двата екрана ще поддържат технологията Force Touch, а нивото на контрастността ще съставлява 1500:1.

Поръчка на рекордно количество iPhone 6s и iPhone 6s Plus

iphone 6s 2Два дни преди премиерата на новите айфони излезе информация, че

Apple са направили поръчка на рекордно количество

от новите устройства. Точна цифра не се споменава, но съобщението гласи, че в поръчката става дума за повече айфони, отколкото при миналогодишното представяне на iPhone 6. Тогава Apple реализира продажбата на над 74 млн. телефона. Има спекулации, че поръчката е за 85-90 милиона устройства.

Според наблюдатели и експерти,

претенциите на Apple са да изядат част от дяла на конкуренти като Samsung, Sony и LG

в сферата на мобилните телефони, грабвайки уверено приза „най-популярен смартфон” в света за последния триместър на тази година. Припомняме, че в десетката на най-популярните смартфони в последно време са: iPhone 6, iPhone 6 Plus, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 Edge, iPhone 5S, Xiaomi Mi Note, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy Note 4, Xiaomi Redmi 2 и LG G4.

Тик-так. Тик-так. Тик-так.