Полезни съвети      

Какво да очакваме на IFA 2015?

от Лили Георгиева | 03.09.2015 г.

Над 1500 изложители ще участват на изложението IFA 2015 в Берлин, Германия. Прогнозите са то да бъде посетено от над 240 000 души, многобройно повече е обаче аудиторията, която чака новини от събитието.

IFA 2015 стартира утре и за няколко дни (до 9 септември) ще привлече вниманието на специалисти и любители на технологиите. Пресконференциите започнаха вчера, но

най-интригуващото предстои. Да го очертаем в няколко реда:

Acer: Очакванията са компанията да представи нови модели Windows телефони, изработени така, че да работят с новата ОС Windows 10.

Apple: Вече е закована датата на представяне на iPhone 6S (9 септември), затова напълно закономерно компанията ще се съсредоточи върху привличането на максимален интерес и раздаване на покани. На изложението ще могат да се види разнообразие от съвместим с HomeKit хардуер.

Asus: Вдигане на завесата над ZenFone Zoom и ZenFone Max с надеждата за интригуващи подробности около ZenFone Laser, ZenFone Selfie и евентуално два модела ZenFone Go.

Google: Слуховете за две нови Nexus устройства може да се потвърдят на IFA Berlin 2015.

Huawei: Поканата, която компанията разпрати до журналистите, дава основания да се мисли за обявяването на нов модел. Възможна е това да е телефонът с голям дисплей Mate8. В момента очакванията обаче са предимно насочени към модел Mate S или Mate 7S. Присъствието на Huawei на изложението създава доста трепети, тъй като компанията се свързва с пускането ново Nexus устройства. Ще почакаме и ще видим.

LG: Компанията обожава да пуска нови модели на това изложение, но в последно време показването на устройства се случва две-три седмици преди стартирането на IFA. Очакванията са за нов смарт часовник с кодово име LG Nemo. Разбира се, ще има и други продукти от сферата на потребителската електроника.
2

Motorola: Носи се слух за нова версия на смарт часовника Moto 360. Пресконференцията е насрочена наедно с Lenovo.

Microsoft: Претенции за лично участие на изложението е възможно да няма, но едно е ясно – тази година ще видим доста устройства с Windows 10. Тръпката от отсъствието на флагмана Lumia 950 поражда съмнение, че може би тук ще е времето и мястото за представянето му.

Samsung: През август компанията представи Galaxy Note 5 и Galaxy S6 Edge+. Именно на тази пресконференция Samsung уточни, че на IFA Berlin ще бъде представен смарт часовник с името Gear S2.

Sony: Флагман? Практиката на компанията е да представя по два флагмана на година. След пускането на Xperia Z3+, може би е настанало точното време за Xperia Z5.

Това е само кратко резюме на

предстоящите привличащи вниманието събития на изложението, стартиращо утре.

С над 1500 изложители със сигурност горещите новини тепърва предстоят. Ние ще ги следим изкъсо, затова не пропускайте отзивите ни.

Източник на снимките: http://b2b.ifa-berlin.com