Полезни съвети      

Alcatel One Touch Wave – секси, здрав и обещаващ*

от Лили Георгиева | 29.07.2015 г.

В началото на 2015 година Alcatel представи своя вариант на смарт часовник – OneTouch Wavе. Вече разполагахме с някаква представа за него, тъй като още през септември миналата година на изложението IFA беше демонстрирана първата версия на това устройство.

Достъпни с един поглед

С Alcatel One Touch Wave можете да свършите доста важни ежедневни задачи, само с един поглед към китката си. Например, да прегледате имейлите си, съобщенията си и известията в социалните мрежи.

Смарт часовникът е снабден с 1,22-инчов сензорен дисплей. Формата му е неправилен кръг. Процесорът е STM429 от STMicroelectronics, а батерията е 210 мАч. Разполагате и с датчик на сърдечния ритъм. Всичко това се побира в стилния металически корпус с дебелина малко над 10 см. Защитата срещу влага (можете да го потопите до един метър дълбочина) и прах е по стандарт IP67. Под корпуса са скрити вибромотор, измервател за височина и скорост, жироскоп и електронен компас.

Смарт часовници за жени със стил

Сред познатите функции са проследяване на активността, мониторинг на съня, измервател на пулса, проследяване на промените в прогнозата за времето, определяне на местоположението на смартфона, управление на камерата и аудио плейъра от дистанция. Благодарение на опцията за управление на камерата на смартфона от дистанция, можете да правите успешно

групови селфита само с едно потупване

върху китката си. Управлението на списъка с песни в телефона ви пък ви позволява да подбирате песните, които най-много отговарят на настроението ви, докато се разхождате спокойно под дъжда или пък карате колелото си, без да се налага да пипате телефона си.

Смарт часовникът Alcatel One Touch Wave е ваш

отличен партньор

в тренировъчния ви режим. Той проследява активността ви през деня и запазва цялата информация в достъпна защитена уебстраница, позволявайки ви да споделяте постигнатите върхове или пък да информирате диетолога си какви ги вършите.

alcatel onetouch wave 1

 

Разработчиците на смарт часовника признават, че са правили отстъпки, но те винаги са били в името на друга важна цел. Такъв компромис е бил направен с отказа от вграждането на редица иновативни технологии в устройството в полза на постигането на стилен външен вид и удобен корпус. Това прави Alcatel OneTouch Wave уникално удобен за носете през целия ден.

Помислено е и за удобството, когато се налага да зареждаме смарт часовника. Няма кабели. Необходим ви е само компютър или пък USB зареждащо устройство.

От 2 до 5 дни работа

Благодарение на решението на Alcatel да се довери на фирмена операционна система, отхвърляйки Android Wear, Alcatel OneTouch Wave може да работи след пълно зареждане на акумулатора в продължение на от 2 до 5 дни, в зависимост от интензивността на натоварване.

*Оценката на този смарт часовник според Пътеводителя на Том

Източник на снимките: http://www.alcatelonetouch.com