Полезни съвети      

Motorola Moto 360 Metal – Магията на кръглия циферблат

от Лили Георгиева | 26.07.2015 г.

В сайта на Sravni.bg можете да откриете постоянно нарастващо многообразие от смарт часовници. Причината за това се крие в нарастващия интерес към този тип устройства, които се превръщат в задължителен атрибут на всеки спортист. Вероятно няма нито един професионален спортист, който да не е ползвал услугите на подобен проследяващ жизнените показатели и изразходваните калории инструмент.

Съвременните смарт часовници предлагат палитра от функционалности, които със сигурност ще ви впечатлят. Ако преди две десетилетия те съвместяваха в себе си ръчен електронен часовник с внедрен калкулатор и/или опростена игра, то днес ситуацията е на светлинни години напред.

motorola moto 360 metal 1В нашия блог публикувахме вече няколко ревюта на смарт часовници на различни производители. Затова решихме да насочим вниманието ви в тази статия към Motorola Moto 360 Metal. Смарт часовникът работи съвместно със смартфон или таблет на базата на Android 4.3 и нагоре.

Класически кръгъл циферблат

В противовес на често срещаните смарт часовници с дисплей като на смартфони, разработчиците на Moto 360 Metal са се спрели на класическия вид. Благодарение на кръглия циферблат, часовникът се вписва в ежедневния ни начин на живот. Това го прави актуален както

за зрели хора, които държат на стила си, така и за тийнейджъри, водещи активен начин на живот.

Друг печеливш ход при Moto 360 Metal е съчетанието на метал, стъкло, пластмаса и кожа. Страничните ръбове на часовника са изработени от метал. Долната му част е пластмасова (там ще откриете датчика за сърцебиене със зелен светодиод), а дисплеят е отговорно защитен с удароустойчиво стъкло Corning Gorilla Glass 3.

За радост на всички непохватни потребители, налице е стандартът IP67, гарантиращ водонепроницаемост. Каишката на смарт часовника е направена от естествена кожа. Може да се сваля и се регулира дължината й.

Впечатляващо е теглото на смарт часовника – 49 грама. За сравнение – Samsung Gear Live тежи 59 грама, а LG G Watch R – по 62 грама. Е, Apple Watch Sport 38mm тежи с два грама по-малко – 47.

Течнокристален дисплей с IPS матрица

Motorola Moto 360 Metal е снабден с 1,56-инчов течнокристален дисплей с IPS матрица. Резолюцията е 320 х 290, плътност на пикселите 205 ppi. Разработчиците не са оставили между екрана и защитното стъкло въздух, затова изображението е изключително ясно. Няма следа от раздвояване.

Екранът на смарт часовника е толкова ярък и контрастен, че можете спокойно да го използвате при пряка слънчева светлина.

На какво е способен Motorola Moto 360?motorola moto 360 metal

Смарт часовникът позволява да бъде персонализиран. За целта имате на разположение Motorola Connect. Той ви позволява да смените циферблата на часовника по свой вкус и да заредите в устройството личните си данни, които впоследствие да използвате в различни програми за спорт. Разнообразието от циферблати е задоволително голямо. Със сигурност ще харесате нещо за себе си.

– Благодарение на вградения микрофон, с Motorola Moto 360 Metal можете да отговаряте на повиквания чрез гласови команди и да диктувате съобщения.

– По време на спортуване с часовника можете да превключвате песни, пуснати на смартфона ви.

– Вграденият датчик за отчитане на сърдечния ритъм не е лош, но за да го използвате, е необходимо да прикрепите нагръден колан.

Сред минусите на Motorola Moto 360 Metal е батерията. Капацитетът й е едва 320 мАч. Ако трябва да ви дадем продукт за сравнение, то това ще е LG Watch R – 410 мАч. Заредена на максимум, батерията ще ви стигне само за 12 часа активна работа с часовника. При умерена работа може да изкара и цяло денонощие.

Смарт часовник, който можете да носите на сватба

Безжичната док-станция позволява да зареждате часовника на всяко удобно за вас място и по всяко време. Пълното зареждане ще отнеме 2 часа – още една особеност, с която трябва да се съобразите. Смарт часовникът MyKronoz ZeBracelet 2, например, се зарежда само за половин час.

Източник на снимките: moto360.motorola.com