Полезни съвети      

Най-доброто от смартфоните Пролет 2015

от Лили Георгиева | 17.07.2015 г.

До 2018 г. почти всички телефони ще поумнеят.

Такива са съвременните тенденции, но като имаме предвид колко бързо се развива технологичният свят, трябва да си запазим малка доза съмнение. През изминалата седмица научихме още, че новият Nexus смартфон вероятно ще бъде от Huawei, че Microsoft въобще няма намерение да напуска безславно мобилния пазар и че телефоните Nokia ще се завърнат в края на 2016 година.

Същевременно южнокорейската компания Samsung реши да възстанови позициите си на Изток и възнамерява да пусне най-тънкия в историята си телефон първо в Китай. Устройството е изключително тънко, но въпреки това е снабдено с много добро ниво на техническите характеристики.

След кратък преглед на случващото се сега и това, което предстои, да обърнем поглед към изминалата пролет. Именно тя ни развълнува няколко пъти с многообещаващите си смартфони.

Samsung Galaxy S6 Edge resizedSamsung Galaxy S6 Edge

Безусловно един от тазгодишните смартфони, които ще се радват на интерес до края на годината. Отдавна смартфоните серия S престанаха да бъдат тривиални модели на пазара. Те си спечелиха репутация и Samsung Galaxy S6 Edge я удържа. Производителността на телефона е завидна в сравнение със същия клас телефони. Поддържа безжично разплащане с помощта на Samsung Pay и безжично зареждане.

htc one M9+HTC One М9+

Компанията HTC реши да доработи предишния модел One M9. Резултатът показва стил и изключителни параметри в метална обвивка. HTC One M9+ е с 5,2-инчов QHD-дисплей, осемядрен процесор MediaTek MT6795T с честота 2,2 гигахерца, 3 GB оперативна памет, 32 GB вградена памет, 20 MP двойна камера отзад и 4 MP UltraPixel камера отпред.

HTC One Е9+

Още един модел на тайванската компания, който си струва да почувствате в ръката си. Казват, че устройството не е типично за HTC, което означава, че при неоправдано слабо търсене може да бъде спрян от производство, подобно на Sony Xperia Z Ultra. Характеристиките на HTC One E9+ са впечатляващи. По-голям екран – 5,5 инча, в сравнение с братчето му в метална обвивка. Със същата резолюция е, но процесорът е MT6795M – т.е. ще работи малко по-бавно от устройствата в Т-серия.

Lenovo VIBE Shot

Флагманите си отиват, камерофоните – не. Последните се загнездват дълбоко в сърцето на хората, които държат на добрата камера в lenovo vibe shotтелефона. Девет години след появата на Sony Ericsson K790i може би е време още едно устройство да се превърне в знаково.

Как ще изглеждат смартфоните след 5 години

Lenovo VIBE Shot се превърна в едно от значимите събития през март 2015 година. Смартфонът се характеризира с качествена камера, която можете удобно да държите в ръцете си, докато снимате. Удобство, на което все по-рядко се натъкваме днес.

 ASUS ZenFone 2

Пред погледа ви стои потенциален хит, който ще направи смартфоните на ASUS още по-популярни и авторитетни на мобилния пазар. Сътрудничеството между ASUS и Intel прави всяка своя следваща стъпка все по-победоносна.

Висока производителност, качествена камера, функционална обвивка, голям брой програми, добра автономност и бързо зареждане. Плюсовете на ASUS ZenFone 2 го правят запомнящ се и необикновен. По автономност и производителност не изостава от конкурентите си, а по други параметри – дори ги надскача.

ZTE Nubia Z9 Max

Китайската компания успя да извърви търпеливо пътя към определението сериозен производител“. Днес ZTE предлага смартфони не само на думи, а и на дело.

nubia z9 maxФлагманът е с отлични характеристики и се отличава от елегантния бестселър ZTE Nubia Z9 mini по по-големия размер на оперативната памет и малко по-големия дисплей. Другите параметри са идентични. ZTE Nubia Z9 Max е снабден с процесор Qualcomm – Snapdragon 810. Става дума за 64-битов процесор,базиран на 8 изчислителни ядра с работна честота 2,5 гигахерца. В момента това един от най-производителните процесори на пазара, който е способен да пусне всяка игра, приложение или филм. Графиката е възложена на Adreno 430. Оперативната памет е цели 3 GB, а вградената памет е 16 GB с опция за поставяне на карта памет до 128 GB.

Източник на снимките: htc.com, samsung.com, asus.com, lenovo.com, nubiamobileshop.com