Полезни съвети      

Vivo Xshot? Да, искам да го имам

от Лили Георгиева | 03.07.2015 г.

Смартфонът, който напълно може да замени фотоапарата и видеокамерата. И освен това не отстъпва по нищо на флагманите от 2014 година.

Разработчиците и инженерите на Vivo определено са положили доста усилия, за да могат да изработят умен телефон за снимане, който да получи оценка „най-добър“. Предната камера на Xshot не представлява нещо впечатляващо, но всичко й е наред. Резолюцията й прави лицето в кадър необикновено отчетливо. Малката светкавица спомага за намаляване на количеството на шума при лоша осветеност. Автоматично се премахва ефектът „червени очи“.

Колко по-интересно е, когато съсредоточим погледа си върху основната камера. Тя е построена на основата на качествен датчик на Sony, засилена от 6 лещи с едър размер и притежава отлична светлосила F/1.8. Разработчиците са свършили работата си напълно – налице са добър драйвер и качествена функционална програма за създаване на снимки.

Със смартфон като Xshot можете да направите

отлични снимки с помощта на автоматичните режими

или пък да отделите малко време за ръчна настройка. Предвидена е полезна опция, позволяваща да настроите всички важни параметри. Тестове на снимане в пълна тъмнина показват, че светкавицата позволява заснемането на кадри с правдоподобно цветопредаване.Vivo Xshot 1

Собствениците на Vivo Xshot, които са наясно колко важна е ролята на постобработката на снимките, разполагат с вграден редактор. Той се отваря от приложението Albums.

Можете не само да коригирате автоматически филтрите, но и да засилите различни параметри, за да постигнете максимално задоволителен резултат. Единственият минус на такава обработка е, че накрая снимките са с променен размер, който ги прави неудачни за печат, но ако ще ги пускате в уеб пространството, проблем няма.

Запознахме ви с най-силното оръжие на Vivo Xshot. Сега възнамеряваме да обърнем внимание на външния му вид – изключително важна характеристика, която малцина отричат.

Целият преден панел на смартфона е защитен от здраво стъкло

– по свойства аналогично на популярния Gorilla Glass. Единствената пластмаса в Xshot е вложена в задния капак. По това напомня на Vivo Xplay 3S и OnePlus One. Въпреки естеството на материала, усещането на допир е приятно и плътно. Не се изплъзва от ръката и дори наподобява коприна.

Vivo Xshot 2Колкото и качествени снимки да правите, за да оцените произведенията си, трябва да можете да ги видите отчетливо. Затова

дисплеят на Vivo Xshot е друг ключов елемент от успешната му формула.

Матрицата на екрана на смартфона е изпълнена по технологията IPS. Резултатът – отлично цветопредаване с естествени нюанси. При гледане под различни ъгли обаче картината се изменя, губи контрастността си, тъмните детайли в изображението стават слабо различими. За да се сблъскате с този проблем обаче, е необходимо да пуснете телефона си и да се загледате към екрана под голям ъгъл.

Sony Xperia X – красавец от стъкло и метал

Яркостта на екрана създава комфорт както при силно слънце, така и при пълна тъмнина. Въпрос на регулиране от ваша страна или пък на избор на режим за автоматично регулиране на яркостта. Последният понякога изостава откъм бързина и понякога не е достатъчно коректен, но пък ви спестява излишно боравене с телефона заради детайли.

Качествена картина. Качествен ли е звукът?

Да. Макар звукът определено да не е от най-силните на пазара на смартфони, със сигурност Vivo Xshot задминава по този показател някои флагмани на Sony и Samsung. Положите ли устройството на твърда повърхност с екрана нагоре, звукът не се заглушава. Поради издадеността на камерата, говорителят остава неблокиран. Силата на звука на Xshot е задоволителна за комфортно прослушване на аудиокнига или гледане на филм, ако се намирате в метрото в пиков час.

Източник на снимките: официален сайт http://www.vivo.my/