Полезни съвети      

Избор на пасатор

от sravniadm | 26.05.2014 г.

Обичате ли шейкове? Ами млечни шейкове и ледени коктейли? Ако и двата отговора са Да! тогава трябва да си закупите пасатор. Не само, че този малък уред е чудесен за напитки, но може да се използва и за супи и сосове. В края на краищата, вие искате малък уред, който може да се справи. Ето защо е важно да следвате няколко прости стъпки, когато правите покупката на вашият пасатор.

1. Изберете модел със стъклен буркан. Пластмасовите буркани се чупят лесно, а стъклото издържа много повече. Стъклото също има предимството, че не задържа миризми.

2. Уверете се, че съдът е достатъчно голям. Големият буркан е от съществено значение. Трябва да имате достатъчно място, за да се смесят добре вашите продукти. Големите пасатори също ви позволяват да правите напитки за цялата компания.

3. Изберете модел, който има няколко варианта.

4. Потърсете мощен модел. Ако планирате да направите замразени напитки, ви е необходим модел, който може да побере лед. Ако моделът не е достатъчно силен, бързо ще изгорите двигателя.

5. Не забравяйте, че получавате това, което плащате. Има няколко евтини марки на разположение, но не трябва да забравяте, че евтините модели обикновено бързо се развалят. Можете да купите скъп уред, или да си купите няколко евтини. Изборът е ваш. Това е устройство, чието предназначение е да облекчи живота ви в кухнята. То може да смели орехи, да смеси съставките на коктейл, да превърне месото в кайма и др. Много домакини избират за домакинството си  кухненски робот. Това е удобен уред, който може да се справи с много задачи, но като всеки друг си има и своите недостатъци. Кухненският робот заема много повече място от пасатора, а не е тайна, че обикновено свободното място в кухнята е крайно недостатъчно. Затова доста често кухненският робот стои разглобен в някой шкаф, а за всяко използване е необходимо да се извади, сглоби, а след това разглоби, измие, изсуши и прибере.

Източник: mixeripasatori.wordpress.com
Снимка: technopolis.bg