Полезни съвети      

Значение на ръкавиците за фитнес

от sravniadm | 18.02.2014 г.

Няма нищо необичайно в носенето на ръкавици за фитнес по време на тренировка. В действителност, използването на тези ръкавици, дори може да Ви изстреля директно в редиците на първенците в залата! Това е така, защото ръкавиците за фитнес са един от малкото фитнес аксесоари, който ще Ви помогне да достигате потенциала си по време на всяко упражнение. По-просто казано, ръкавиците за фитнес ще Ви помогнат да тренирате по-дълго и по-интензивно.

Функция на ръкавиците
Ръкавиците за фитнес изпълняват различни функции,а по-конкретно подпомагат сцеплението и намаляват вероятността от появата на наранявания по ръцете Ви. Те “абсорбират“ налягането, което в противен случай би натоварило ръцете и китките Ви, като така премахват ненужното напрежение и дискомфорт. Ръкавиците за фитнес, също така, могат да предотвратят болезнените и грозни мазоли, които често се появяват по време на вдигане на тежести. Тренировките често водят до потене на ръцете, което може да бъде опасно, когато вдигате по-големи тежести. Ръкавиците за фитнес попиват потта и решават този проблем.

Избор на ръкавици за фитнес
Вие не искате ръкавици за фитнес, които да не могат да попият потта, и да се чувствате така, сякаш ръцете Ви плуват в нея, нали? Ето защо, когато избирате този аксесоар, обърнете внимание на материала, от който са направени. Повечето ръкавици за фитнес имат вградени неопренови “вложки“, които пазят дланите от потта. Те трябва да прилепват плътно, за да не се хлъзгат ръцете Ви. Също така, можете да избирате дали да си вземете ръкавици за фитнес с обвивка за китката, или без. Ако имате проблеми с китките, когато вдигате тежести, изберете такива ръкавици, които имат обвивка за китката. Те ще намалят напрежението и болката в тази област.

Ползи
Ползите, свързани с носенето на ръкавици за фитнес, до една водят до постигане на по-дълги и резултатни тренировки. Предпазването от мазоли, по-доброто сцепление между ръцете Ви и тежестта, предпазването от потни ръце, в крайна сметка ще Ви помогнат да се чувствате сигурни по време на тренировка. Това, от своя страна, ще повиши концентрацията Ви, което е от особено голямо значени, за провеждането на една успешна тренировка.

Източник: fitnesblog.com
Снимка: www.womensweightliftinggloves.com