Полезни съвети      

Избор на сандвич-тостер

от sravniadm | 21.10.2013 г.

С популярното име тостер често обединяваме два типа уреди, които обаче имат известни разлики във функционалността си. Това са сандвич-тостерите и обикновените тостери за препичане на филийки.

Как да изберем сандвич-тостер?

Сандвич-тостерите предлагат лесен и бърз начин да създадете свои собствени горещи сандвичи, а някои дори идват с добавка грил, който позволява приготвяне и на други видове сандвичи. Ако обичате разнообразието, това е най-правилният избор за Вас.

Повечето от характеристиките на този тип уреди са общи за всички видове, но има няколко, на които да обърнете специално внимание преди да изберете.

Вид и брой на сандвичите

Начинът на работа със сандвич-тостерите е изключително лесен. Необходимо е само да слепите две филийки хляб с каквато плънка желаете и да ги притиснете в предварително загрятия тостер.

Изборът на сандвич-тостер зависи от Вашите предпочитания, но трябва да имате предвид и някои функционалности, които могат да Ви улеснят при работа. Някои от тостерите, например, разполагат с диагонална приставка, която разделя сандвича на две.

Дизайн на уреда

Сандвич-тостерите се предлагат в почти всеки цвят. Освен външният вид на уреда, обаче, трябва да обърнете внимание и на допълнителните функции – дали дизайнът позволява прибиране на кабела и има ли възможност за съхранение в изправено положение. Може да Ви изглеждат незначителни като функции, но ще Ви спестят място.
Някои тостери имат и топлоизолирани дръжки и ключалки – особено полезни, когато имате малки деца.

Екстри

Повечето модели имат индикатор за включване и друг за сигнализиране, когато уредът е загрял достатъчно за печене, както и незалепващо покритие.Ако искате да сте сигурни, че сте почистили напълно тостера, някои модели имат опцията за сваляне на плочите.

Източник: technika.bg
Снимка: technika.bg