Полезни съвети      

От какви аксесоари се нуждае Вашият лаптоп?

от sravniadm | 06.08.2013 г.

Доволни сме, когато притежаваме лаптоп. Разчитаме на него, където и да сме, каквото и да се случи. Дори не осъзнаваме колко зависими ставаме от преносимия си компютър с течение на времето. Зависими не само в работата си, но и в личния живот.
В повечето случаи, където и да тръгнем, с нас винаги е и лаптопът. Но тази компютърна мобилност  в днешно време е ценност, която не само трябва да си организираме, но и поддържаме. Независимо дали учим или работим, или ползваме лаптопа за комуникация и забавление, отговорността ни към него остава една и съща – да го пазим. Един от начините е, като си осигурим различни допълнителни аксесоари за лаптоп.
Аксесоарите за лаптоп стават все повече и повече и като вид, и като функционалност. Накратко ще отбележим някои  от тях, които наистина е важно с времето да си набавим и ползваме, за да запазим техниката си по-дълго време здрава и да си спестим редица проблеми.
Най-важният – охладител за лаптоп. Нещо, което е задължително да купите, още когато взимате и лаптопа. Охладителят ще удължи живота и на батерията. Дори  вашият лаптоп да е от най-ново поколение, задължително е да му купите охладител. Внимавайте при избора на модел. Важно е да отговаря на големината на лаптопа. Ако е с два или три вентилатора – още по-добре. След като закупите охладител, най-важното е да го ползвате редовно.
Следващата важна необходимост е чанта. Купете подходяща чанта за лаптоп. И отново избирайте според размера, това е най-важният критерий. Разнообразието от цветове и видове е богато, но нека не забравяме, че купуваме подходяща чанта, калъф или раница за лаптоп с цел да го предпазим при пренасянето, а не, за да сме по-модерни. Така че цветовете и формата нека да не са водещ критерии при избора.
Друг от най-ползваните аксесоари е цифрова клавиатура. В случай, че клавиатурата на лаптопа не е с отделен цифров панел, се нуждаем от такава, за да работим по–лесно. Това е едни задължителен аксесоар. Ако клавиатурата на лаптопа ви не е изнесена като обособена част, то задължително си купете такава. Особено, ако работата ви е свързана с цифри и имате навика да работите бързо със стандартните клавиатури за компютри, си набавете цифрова клавиатура за лаптоп, вместо да се изнервяте. На пазара вече се предлага богато разнообразие от различни видове, различаващи се не само по цветове, но и функции.
Един добър избор е да си закупите цяла силиконова клавиатура. Този вид са леки, гъвкави, може лесно да ги приберете в чанта, като ги навиете. Най-важното е, че с такава клавиатура не само ще предпазите тази на лаптопа, но може и да си създадете удобство на бюрото. Друг силен аргумент е, че тази силиконова клавиатура е водоустоичива и дори да я залеете щедро с топли или студени напитки, нищо няма да й се случи. А за дамите с по-дълъг маникюр, който често е причина за изчезването на буквите и знаците от бутоните на клавиатурата – това е почти задължителен аксесоар. И не на последно място, така ще си запазите лаптопа в приличен външен вид за по-дълго време.
Следващото важно решение е свързано със закупуването на зарядно за кола. Това е изключително необходимо, ако сте в постоянно движение. Дава сигурността, че дори и да не намерите къде да ползвате електрическата мрежа, има начин да захраните батерията.
Мишката за лаптоп е от задължителните аксесоари. Особено, ако сте свикнали да работите с такава и знаете, че не е сега моментът да се учите да работите без нея – просто си купете. Богато е разнообразието от размери, цветове, жични и безжични…
Независимо дали имате навика да се храните, докато ползвате преносимия си компютър, или пък пазите благоприличие, е добра идея да си купите прахосмукачка за лаптоп. Това малко, лесноуправляемо, мобилно устройство ще спаси машината ви и от най-малките прашинки, които са доста вредни.
За добрата поддръжка на външния вид на  лаптопа е много важно да имате и специалните за целта почистващи препарати.
А за добрата поддръжка на вашето здраве потърсете и неутроник, който ще ви предпази от електромагнитните полета и лошото им въздействие.
Потърсете и допълнителни защитни устройства за заключване – важна предпазна мярка против кражба.
И най-редовно проверявайте за новости по отношение на аксесоарите за лаптоп, тъй като постоянно на пазара излизат все по-нови и подобрени такива.

Източник: artmedia-bg.com
Снимка: samsungnotebook.org