Полезни съвети      

Варианти при избор на бебешка количка

от sravniadm | 25.03.2013 г.

Дилемата е сериозна. От една страна искате всичко, което вашето дете има, да е ново. От друга страна, искате да е колкото може по-качествено. Понякога обаче нямате възможност да съчетаете двете неща. По отношение на вариантите за детски колички, имате основно три варианта за действие – нова количка на оптимална цена, качествена маркова количка втора употреба, или много здрава маркова количка под наем. Нека разгледаме някои предимства и недостатъци на отделните варианти.

Нова детска количка с оптимална цена
Разнообразието от модели детски колички, предлагани на нашия пазар, е твърде голямо, а ценовия диапазон е невероятно широк. Можете да намерите колички на цени от 60 до 1500 лв.
Както и за почти всяка друга стока, и тук важи правилото, че най-евтиното обикновено не върши работа. Какво означава това? Преди всичко, слабите места на детските колички са: счупване на някоя от носещите тръби, износване и отпадане на гумите на колелата, прекалено силен шум от скърцане при возенето.
Това са най-често срещаните, но има и много други проблеми, които възникват при евтините модели още в началото на използването на бебешките колички. Често се случва евтините и нови детски колички просто да се разпаднат и то докато возите детето си в тях. Представете си как се спускате по нанадолнище и едното предно колело тръгва далеч напред. Ако се наложи да дадете пари за поправка или за нова количка, това ще ви излезе доста по-скъпо, а и неудобно, защото през това време няма с какво да извеждате детето навън.
В средния ценови клас обаче има много добри варианти, при които на нормална за нашата страна цена можете да купите здрави, стабилни и удобни детски колички.

Маркова детска количка втора употреба
Не всички евтини нови детски колички са некачествени, но е добра идея да хвърлите поглед и на по-скъпите модели, които се продават на по-ниска цена, защото са използвани.
Когато купувате бебешка количка втора употреба, проверете състоянието й много по-внимателно. Уверете се, че всички части са на мястото си и не са прекалено амортизирани. Гледайте провиснала ли е седалката, има ли остри ръбове, счупени детайли. Натискате леко количката – ако скърца, значи е доста използвана и не й остава много живот.
Освен това, можете да проверите какви са отзивите на други майки за детската количка втора ръка, която сте си избрали. Много по-удобно е да знаете от първоизточника кой модел бебешка количка какви предимства и недостатъци има.

Детска количка под наем
На запад отдавна има практика да се отдават много скъпи и качествени модели под наем. От известно време и някои български дистрибутори на скъпи маркови колички предлагат този вариант.
Идеята е, че цените на тези модели обикновено са толкова високи, че не можете да си ги позволите. В същото време, можете да я наемете за една година, и след това да я върнете на фирмата, отдаваща количката под наем.
Каква е ползата от това? Използвате изключително качествена количка, макар и да не е ваша, и я връщате в момента, когато вече не ви е необходима. Този вариант е подобен на варианта, при който купувате много скъпа маркова количка и след като я използвате една или две години, я продавате. Но в случая риска се поема от фирмата, отдаваща количката под наем.

В заключение: в зависимост от вашите предпочитания, имате голям избор от варианти. Преценете според вашите изисквания, финансови възможности и според предвиждания период от време, през който ще използвате количката, кой от тези варианти ще е най-подходящ за вас.

Източник: detskikolichki.com