Полезни съвети      

Как да изберем подходящ фризер?

от sravniadm | 22.10.2012 г.

Размер
Трябва да се опитате да прецените колко голям фризер ви е необходим, като вземете предвид какво държите в камерата си в момента и какво още бихте искали да съхранявате. Всяко неизползвано пространство е равнозначно на пари за електричество хвърлени на вятъра.

Капацитет на замразяване
Това е показател за количеството, което фризерът може да замрази за 24 часа, като обикновено е означено в килограми.

Температура
Повечето фризери поддържат температура от –18C ° и имат възможност за бързо замразяване при -26C°. Бързото замразяване позволява свежата храна да запази максимално количество от полезните си вещества. Препоръчително е да поддържате уреда на постоянна температура, защото всеки градус под 18 увеличава разходите за електричество с 5%.

Какво представлява функцията Quick Freeze?
Функцията Quick Freeze се използва за замразяване на голямо количество храна за кратко време с минимален разход на електроенергия.

Как мога да предпазя продуктите в хладилника при по-продължително спиране на тока?
Ако фризерът е пълен и не се отваря често, ще задържи ниската температура за по-дълго време. Ако обаче в него има малко продукти, те могат да бъдат увити с хартия за изолация, която трябва да се премахне при възстановяване на електричеството.

Каква трябва да бъде температурата в помещението, за да работи фризерът оптимално?
Колкото по-ниска е температурата, толкова фризерът е по ефективен. При всяка топлинна машина ефективността зависи главно от температурната разлика между околната и поддържаната температура.

Какъв фризер да избера – със или без система No Frost?
No frost е сравнително нова система, която се използва в хладилниците и фризерите и не позволява образуването на скреж и лед по страните. Системата е с изнесен изпарител извън хладилният обем на уреда, като за разпределението на студения въздух се грижи вентилатор.

Нулева зона (Biofresh)
Това е зона, създадена да поддържа температура максимално близка до нулата, но никога да не я достига. Това е температура, при която се забавят биологичните и химическите процеси, протичащи в продуктите, така че свежестта на продуктите се запазва до три пъти по-дълго.

Източник: forum.setcombg.com