Полезни съвети      

Портативно забавление

от sravniadm | 17.09.2012 г.

Един хубав филм може да направи приятно дългото пътуване, особено със самолет. Често обаче филмът, който гледаме на малкия екран пред нас, е редактиран и прекъсван от съобщенията на капитана или стюардесите. И тогава ни се иска да имахме портативен DVD плейър и чифт качествени слушалки, с които да се наслаждаваме на действието във филма, докато всички около нас слушат подробности за височината и скоростта, с която прелитаме над непознати територии. За да е пълно удоволствието от притежаването на подобно устройство, е добре да спазвате някои препоръки при избора на най-добрия портативен DVD плейър.

Размери
Портативният DVD плейър може да се стори на някои като малка тухла, особено онези модели, които имат големи презареждаеми батерии, прикрепени към тях. Въпреки че всички плейъри обикновено са с малки размери, теглото им може да варира с около килограм, така че не е зле да проверите какво пише отстрани на кутията, преди да решите да купувате.

Поддържани дискови формати
Освен възпроизвеждане на съдържанието на стандартни DVD дискове, много портативни плейъри могат да работят и като CD плейъри, което отхвърля необходимостта да се носи допълнително устройство по време на пътуване. Трябва също така да се провери дали плейърът може да поддържа CD-R,CD-RW или DVD-R, тъй като тези дискови формати стават популярни сред онези, които имат записвачки вкъщи.

Изходи
Една от хубавите страни на портативните DVD плейъри е, че могат да заменят събратята си с нормални размери без проблеми, когато се наложи да ги включите в системата за домашни забавления. Трябва да изберете плейър, който има висококачествени изходи като S-Video за видео и Optical Out за аудио, така че да получите възможно най-качествено възпроизвеждане. Ако искате да споделите вашето аудио с приятел, полезна характеристика са двойните жакове за слушалки.

Екран
Много съвременни плейъри идват с вградени екрани, което ги превръща в най-доброто DVD устройство за развлечение по време на пътуване. Доколкото размерът на екрана варира до някаква степен, следвайте принципа, че по-голямото определено е по-добро. Но трябва да сте готови да платите и по-висока цена. Ако бюджетът ви е ограничен, можете да разгледате възможността за покупка на плеъйр без екран, макар че тогава ще трябва да сте сигурни, че имате нещо към което да се закачите, за да гледате филма.

Виртуален пространствен звук
За случаите, когато нямате възможност да свържете вашия DVD плейър към система за домашни забавления, помислете за модел, който има собствен виртуален пространствен звук. Тази удобна функция подобрява качеството на звука на филми, като му придава повече реализъм.

Живот на батерията
Един портативен DVD плейър не е портативен, ако не можете да функционира отделно от променливотоковото захранване. Това, за което трябва да се следи, е животът на батерията – гледането на много филми на DVD, с включени допълнителни характеристики, отнема часове. Трябва да търсите плейър с батерии, които да издържат един дълъг полет и малко повече, ако имате междинен престой.

Източник: TechNews