Полезни съвети      

Избор на E-book четец

от sravniadm | 02.03.2012 г.

Четците за електронни книги излязоха сравнително скоро на пазара,  но за сметка на това нови модели на различни фирми се представят почти всеки месец. Като се има  предвид, че са малко хората, които притежават няколко устройства, изборът при покупка не е лесен. Ето някои въпроси, на които трябва да си отговорите при покупка на електронна книга.
За какво купувам четеца на електронни книги?

Интересно ми е както всичко ново
Ако просто сте любител на електрониката и ви е интересно да имате четец за електронна книга, за да видите възможностите му, то тогава изберете най-интересното и атрактивно устройство, като не е задължително то да е най-скъпото, за да може скоро да си купите нов модел.

За да чета книги, статии, лекции и др.
Ако сте човек, който иска да чете книги, тогава изберете 6 инчовото без екстри като touch screen, завъртане на образа и др., но затова пък обърнете внимание на форматите, които се поддържат. Дръжте да има FB2 и ePub.

За да уча език
Ако сте човек, който иска да учи чужд език, проверете дали има речник и възможност за слушане. Добре в устройството да има повече памет, за да може да си записвате уроците.

За да търся справочна информация
Ако сте примерно адвокат или лекар  и ще използвате електронната книга най-често като справочник, тогава изберете по-малко устройство, за да е удобно за носене навсякъде, като задължително търсете модел с възможност за търсене в заглавията и текста.

За да съм интересен в компанията
Ако искате с четеца за електронни книги да впечатлите вашите приятели, тогава изберете този, който позволява писане по екрана със стилус. Много е впечатляващо!

Какво обичам да правя докато чета?

Да слушам музика
Ако докато четете обичате да слушате музика, то изберете четец, който има вграден MP3 плейър.

Да си хапвам и пийвам нещо или да чета на плажа или край басеина
В този случай ви препоръчваме да се купите допълнително водонепромокаемо калъфче, което ще защитава вашата електронна книга.

Затруднявам ли се да разбера функциите на новата техника?

Ако често имате затруднения с новата техника и нейнте възможности, изберете устройството с най-интуитивен интерфейс, без екстри.

Какъв ми е бюджета?
Във времето на финансова криза, всеки обръща внимание на цената. Е, ние ще ви успокоим, че и по-евтините четци са добри и вършат прекрасна работа!

Източник: myebook.bg