Полезни съвети      

Honor 10 или Iphone 10?

от Лили Георгиева | 07.03.2019 г.

На пазара на смартфони има постоянно съперничество, подобно на други продукти в технологичния свят. Днес ще отправим поглед към две „десетки“ – това са моделите Honor 10 и iPhone X. Кои са техните плюсове и минуси?

Особенностите на телефона iPhone X

За обичайния потребител, който не следи изкъсо всички модели на пазара, няколко силни страни на iPhone 10 излизат на преден план:

– Наличие на много свободно вътрешно пространство – 256 GB;
– Отличителен дизайн – съчетание на стъкло и метал;
– Надеждна защита на корпуса срещу удари;
– Качествена камера, способна да снима в резолюция 4К.

Този смартфон се използва с nanoSIM карта и не предлага поддръжка на втора SIM карта. Това не е много удобно за част от съвременните потребители, които боравят с две карти – един личен номер и един служебен. В същото време iPhone X предлага традиционно много добри възможности за почитателите на мобилната фотография.

Да кажем още малко за евентуалните минуси, които може да отчетете:

– За потребителя може да е истински кошмар прехвърлянето на музика между компютър и телефон, тъй като се изисква авторизация на устройството чрез iTunes.
– Бързо се изтрива покритието боя върху металната част на корпуса. Препоръчителна е употребата на калъф.
– Разположението на основната камера е такова, че тя леко се издава над корпуса. Това повишава риска от надраскване на лещата, а също така и може да доведе до нежелани повреди по устройството.

Особенностите на модела Honor 10

Сред ключовите предимства на този модел пред iPhone X са следните показатели:

– Възможност да се инсталират приложения по собствено желание от всякакви доставчици, включително такива, които не са минали контрол от страна на Google;
– По-висока резолюция на предната камера – 24 MP;
– По-ниска цена – около три пъти по-ниска;
– Присъствие на два слота за SIM карти.

Трябва да се отбележи, че основната камера на Honor 10 не излиза от корпуса, което понижава риска от повреди поради непремерени движения. За зареждането и преноса на данни се използва порт USB Type C. Снимането на видео може да бъде при 4К, но с 30 кадъра в секунда. Потребителят получава възможността да снима в RAW формат, т.е. без компресия.

Недостатъци може да откриете и то сред:

– Отсъствие на защита срещу влага и прах;
– По-голямо енергопотребление;
– Отсъствие на поддръжка на безжично зареждане.

 

Едно допълнително сравнение – този път с Meizu 15:

Изводи

Изложените по-горе данни може да наклонят везните към устройството, което е подходящо за вас. Ниската цена на Honor 10 върви с някои минути, но при модела от Купертино също виждаме характеристики, които не е изключено да станат основен повод за отказ от него.
Източник на снимките: apple.com, huawei.com