Полезни съвети      

Втора част: Най-добрите смарт часовници през 2018 г.

от Лили Георгиева | 21.09.2018 г.

Една поредица от модели, които заслужават вниманието ви, заслужава да бъде изчерпателна. Затова днес ще обърнем внимание към още няколко смарт часовника, за чиято покупка няма да съжалявате.

Garmin Forerunner 735XT

Смарт часовникът работи на платформа от производителя. На първо място предлага рекордно време за автономна работа – до 11 дни. Освен това отлично проследява всички видове активност (включително триатлон). Идеален е за плувци, защитен е срещу удари, поддържа управление на плейъра на телефона. Винаги показва часа в монохромен режим на голям екран – но той не е сензорен.

В Garmin Forerunner 735XT са налични GPS и NFC. Фирмената технология Elevate непрекъснато контролира сърцебиенето и дава точни показания за изгорените калории.

Garmin Vivoactive 3

Този модел много прилича на предходния по своите възможности. Само че предлага и сензорен екран. Батерията е по-слаба – предлага автономна работа до 7 дни. И в този случай този показател е по-добър от този на конкурентите.

Смарт часовникът са отличава с поддръжка на инструмент за проследяване на промяна местонахождението по височина.

Sony Smart Watch 3

Този модел на пръв поглед изглежда простоват. Но е симпатичен и достъпен като цена. Функционалността му е на ниво – NFC, GPS-модул, защита от прах и влага IP68. Минус е, че автономната му работа е до 2 дни. Няма пулсометър, вибромоторът е слаб и е базиран на стара операционна система Android Wear.

Asus ZenWatch 3

Този часовник е базиран на Wear OS 2.0 и се отличава с дизайна си. Моделът е тънък и стилен, корпусът му е от метал. Работи на база процесор Snapdragon 2100. Защитен е срещу вода и прах по стандарт IP67. А най-хубавото? Не струва скъпо.

Минуси: лишен е от пулсометър, GPS и NFС, изборът на каишки е ограничен, има нестандартно закопчаване.

Huawei Watch 2

Както при конкурентите, серията се състои от два модела Classic и Sport. Спортният модел е по-усъвършенстват, предлага модификация с поддръжка на LTE.

Характеристики на часовника — Snapdragon Wear 2100, 4 GB вътрешна памет, GPS, датчик за сърдечния ритъм (умее да изчислява VO2), защитен е от вода и прах по стандарт IP68. Операционната система е Wear OS 2.0. Автономната работа достига до 2 дни. Екранът е малък по съвременните стандарти.

Xiaomi Huami Amazfit Smartwatch 2

Този модел е качествен и евтин. Изглежда симпатично. С едно зареждане работи между 3 и 5 дни. Поддържа GPS. Проследява сърдечния ритъм и е идеален за плувци.

Цветният екран осигурява прилична читаемост в слънчев ден. Има избор на различни циферблати. Поддържа MP3.

За любителите на спорта има 11 тренировки. Проследява ефективността на упражненията и нивото на натоварване.

iPhone Watch 4

Разбира се, че в списъка ни има място и за най-новия смарт часовник на Apple. За него може да прочетете подробно в нарочния ни материал.

Източник на снимки: apple.com, garmin.com, sonymobile.com, mi.com, asus.com