Полезни съвети      

Най-добрите смарт часовници през 2018 г.

от Лили Георгиева | 18.09.2018 г.

Миналата седмица започнахме тази тема, преминавайки през основните причини, поради които има смисъл от това да си купите смарт часовник. През следващите дни ще се съсредоточим върху най-сполучливите модели на пазара. Те ще ви помогнат да постигнете своите фитнес цели и да си гарантирате контрол над здравословното състояние.

Те са красиви, технологично усъвършенствани и доста издръжливи!

LG Watch Style

Красив часовник на базата на Wear OS със защита от вода по стандарт IP67 и удобно меню за управление. Отсъства NFC – т.е няма да може да правите мобилни разплащания. Отсъства и GPS. Няма датчик на сърдечния ритъм, както и батерията не впечатлява с продължителна автономна работа. В същото време този модел е доста стилен, тънък и производителен – работи с процесор Snapdragon Wear. Цената му е примамлива.

LG Watch Sport

Този масивен модел е с по-голям екран. Това не е маловажно, тъй като под него се крият по-голям капацитет на батерията, GPS, LTE, NFC и датчик на пулса.

Fitbit Versa

Този модел се появи в продажба преди броени седмици. Предлага квадратен екран, приятен дизайн, компактни размери и е реализиран на платформа Fitbit OS.

Потребителят получава още NFC 2,5 GB вътрешно хранилище, което може да използвате за съхраняване на музика. Смарт часовникът разполага и с датчик на пулса.

Смарт часовникът като коледно желание

Качественото проследяване на тренировките и физическата активност е една от причините, поради които да заложите на този модел. Той автоматично определя началото на тренировката, типа й, продължителността и интензивността й, дава дори персонални препоръки.

С едно зареждане батерията ще ви служи до 3-4 дни. Заявена е защита срещу вода. Може да потопите часовника до 50 метра. Спокойно го използвайте по време на плуване.

Това, което може да ви огорчи, е отсъствието на уникален дизайн, GPS, а също така и широк избор на приложения.

Fitbit Ionic

Още един модел на Fitbit. Той е предшественик на този, който току-що ви представихме. В сравнение с Versa смарт часовникът е с по-малък капацитет на батерията, ще се наложи да презареждате след 2-3 дни. Операционната система работи по-бавно. В същото време моделът е симпатичен и може да ви се понрави повече.

Samsung Gear Sport

Доста сполучлив модел за почитателите на активния начин на живот. Откроява се с качествен екран, подходящ за плувци. Автоматично проследява тренировките в басейн. Поддържа GPS и NFC. Батерията стига за 2 дни автономна работа.

Apple Watch Series 4 – най-новият часовник на Apple

Samsung Gear S3

Още един модел на Samsung. Работи на базата на Tizen OS. Впечатлява с добър екран, удобно управление, опция always-on display (винаги имате пред погледа си информация колко е часът), точно проследяване на физическата дейност.

Поддържа GPS и NFC.

Достъпни са два модела – Classic и Frontier. И двата са защитени от вода и прах по стандарт IP68. При втория модел има и удароустойчивост + поддръжка на 3G/LTE.

Капацитетът на батерията стига за 3-4 дни автономна работа. Недостатък е, че и двата модела са по-габаритни и тежки.

Следва продължение….

Източник на снимките: Samsung.com, fitbit.com, lg.com