Полезни съвети      

Как да изрежете фона на снимка с Android-смартфон?

от Лили Георгиева | 07.09.2018 г.

Лятото е към своя край. По традиция не всеки успява да се добере по морския бряг. Ако сте от тях и сте отложили морето за година, може да преметнете приятелите си като използвате приложението Background Eraser. То ще изреже фона на всяка една снимка, съхранявайки обекта. След това щастливото лице на „летуващия“ може да се помести на друго изображение.

Нека да изпробваме възможностите на Background Eraser още сега. Влизаме в главното меню и зареждаме снимка на красивата актриса Дженифър Лоурънс. Фонът е еднотонен, но за теста е идеален.

Като начало изрязваме излишното с помощта на страничните рамки. Може да махнете фона по два начина – ръчно и автоматично. При първия вариант настройваме размера на четката и елиминираме ненужните детайли. Ако търсите бърз резултат, смело изберете автоматичния режим. При този случай натискате върху зоната, която искате да изтриете.

Автоматичният режим работи добре. Не всички граници на обекта ще бъдат ликвидирани идеално, но крайният резултат ще е нелош.

Полезни приложения за ученици

Преди да съхраните файла, програмата ще ви покаже какво сте постигнали. Тук указвате интензивността на изграждане на краищата. Като резултат получаваме отделно изображение без излишни детайли. Съхраняваме го в галерията.

Най-хубавото в цялата история е, че работата с приложението е интуитивна. Може да изпълните всички описани действия с такава лекота, че по цели дни само това ще ви се иска да правите.

Мобилно приложение за концентрация и пълноценен сън

Background Eraser отлично се справя със своите задачи. Към този момент се радва на над повече от 10 млн. сваляния, а средният рейтинг е 4,5 бала. Справедлива оценка, която заслужава и вашия аплауз.

Приложение: Background Eraser
Разработчик: handyCloset Inc.
Категория: Фотография
Цена: Безплатно
За сваляне: Google Play

Източник на снимките: Google Play