Полезни съвети      

Xiaomi Poco F1 или Xiaomi Mi 8?

от Лили Георгиева | 05.09.2018 г.

Компанията Xiaomi неочаквано завсички обяви появата на ново устройство – Poco F1 – това е невероятен смартфон базово ниво, който съчетава в себеси много висококласни функции. Pocophone F1 може да се похвали с флагмански чипсет Qualcomm Snapdragon 845 и други характеристика, което го превръща в лидер в сравнение с другите устройства от същия ценови диапазон.

Именно поради тази причина го избрахме за достоен конкурент на Xiaomi Mi 8. На този етап последното устройство е едно от малкото, които може да се съревновават с Poco F1. Защо? Тъй като имат сходни спецификации и може да се купят на достъпна цена.

Както е видно от таблицата по-горе, Poco F1 и Xiaomi Mi 8 имат доста сходни характеристики. Колкото и парадоксално да изглежда, Poco F1 е по-добър от настоящия флагман на китайската марка.

Апаратите разполагат с един и същ чипсет, но Poco F1 допълнително е снабден със система за охлаждане LiquidCool. Това го прави по-производителен. Освен това F1 се предлага във версия с 8 GB оперативна памет.

Xiaomi Poco F1 може да се похвали и с батерия с капацитет 4000 мАч, което е значително повече от актива на Mi 8 – там забелязваме батерия с капацитет едва 3400 мАч. Новото устройство е снабдено и с колонки и аудиожак, които отсъстват в Mi 8.


Цената на базовата версия на Poco F1 е около 300 долара. Това е причината, поради която запознати в индустрията да го определят като най-доброто решение що се касае съотношение на цена/качества. Ако решите да купите по-скъпата конфигурация 8/256GB, то тя ще ви излезе по-евтино от базовата версия на Xiaomi Mi 8 – около 410 долара.

Разбира се Mi 8 има няколко тлъсти плюса. Един от тях е впечатляващата камера, която е по-добра от тази, на която е заложено във F1.

На второ място Mi 8 е снабден с AMOLED дисплей с цветова гама DCI-P3, която е по-добра, сравнено с тази на Poco F1. Последният разполага с обикновена IPS матрица.

Сравнение на технологии за бързо зареждане

Третият плюс е поддръжката на технология за бързо зареждане – Quick Charge 4.0+ от Qualcomm.

Така кой е победителят в крайна сметка? За всеки един от вас отговорът е различен. Най-важното е, че срещу скромна сума може да се сдобиете с Pocophone F1 – наистина вълнуващ модел на 2018 г. Ако пък ви трябва по-добра камера, заделете повече пари за Mi 8.

Източник на снимките: Mi.com