Полезни съвети      

Смартфони с добра селфи камера

от Лили Георгиева | 13.07.2018 г.

Едно време смартфоните можеха да се похвалят с една камера – задна. Това си беше истинско достижение. Сега сме свикнали да имаме на разположение предна и задна. Предната е особено ценена от потребителите, за които селфитата са начин на живот.

Днес ще ви предложим списък от селфи смартфони. Точно така, те са надарени с отлична предна камера и обещавам безупречно качество на снимките, които с радост и нетърпение публикувате в социалните мрежи.

ASUS ZenFone 4 Selfie ZD553KL

Две предни камери? Защо не? Струва си да отбележим, че подобно явление засега се среща рядко на пазара.

Още от названието на модела – ZenFone 4 Selfie ZD553KL, става ясно, че производителят е поставил акцент върху предната камера. По-точно камери, тъй като те са две и са с резолюция 20 MP и 8 MP. Последната е допълнителна широкоъгълна.

Съдейки по отзивите, снимките се получават изразителни и дори по-добри, отколкото с основната камера.

Потребителят разполага с програмен режим за портретни снимки, които позволява фонът да се размива.

Huawei Nova 2

Едно от постиженията на този модел е високата резолюция на предната камера – 20 MP. Трябва да отбележим още, че обективът е с диафрагма f/2.0. Жалост провокира само отсъствието на автофокус и светкавица. Качеството на снимките обаче е много добро. Изглеждат превъзходно както на екрана на смартфона, така и на монитора на компютър.

И тук е реализиран режим за размиване на фона, но не се използва втора допълнителна камера за целта.

Xiaomi Mi Note 3 64Gb

Следващият достоен модел за селфи любител е най-новият Xiaomi Mi Note 3. Той е получил двойна задна камера и единична предна с резолюция 16 MP. Снима на много добро ниво и предлага възможност за портретни снимки с размит заден фон. Потребителите, които вече са имали сгоден случай да тестват устройството, подчертават опцията за ретуш, която определено ще се понрави на дамите.

6 телефона с нестандартни селфи камери

Huawei Nova 2i

Още един смартфон на Huawei, който предлага не 2, не 3, а цели четири камери. Точно така! Получавате две задни и две предни.

Резолюцията на основната предна камера е 13 MP, а резолюцията на допълнителната – 2 MP. Както сами може да сте се досетили, тя е необходима за създаването на портретна снимка с ефект боке – размиване на фона.

Степента на размиване на фона може да се настройва по време на снимането или пък след това.

Носител на Пулицър дава съвети как да правим по-добри снимки

Селфитата се получават с леко по-ниско качество от снимките, които може да правите със задната камера.

Разбира се, че не може да пропуснем да не споменем, че моделът е с безрамков дизайн. Рамките му са минимални!

Източник на снимките: huawei.com,  mi.com, asus.com