Полезни съвети      

Конструкторите вече знаят с какво да заменят смартфоните

от Лили Георгиева | 11.07.2018 г.

Дори компютрите не успяха да завладеят така масите, както смартфоните. Преди няколко години интелигентните телефони бяха огромна рядкост. Днес те са в ръцете на почти всеки. Толкова сме привикнали със сензорните екрани на съвременните смартфони, че не си задаваме въпроса оттук накъде…

Съвсем скоро ни очаква появата на първия сгъваем смартфон, съчетаващ в себе си преимуществата на смартфона и таблета. Разработва се обаче и друга концепция – технологията бе показана на ескизи. Тя е базирана на устройство, което напълно ще замени телефона. Не става дума за смарт часовник!

Умният стилус на LG ще замести смартфона?

LG патентова умен стилус който в перспектива ще успее да замени телефона. Новата разработка е разгледана от онлайн изданието gsmarena.com.

Ключова особеност на стилуса са два дисплея. На малкия екран се виждат приложенията и уведомленията. Големият екран на устройството е гъвкав и се навива. Специален бутон е предназначен за навиването и развиването на дисплея. По този начин, при необходимост, устройството може да се използва в качеството на обикновен съвременен смартфон.

Технологията позволява да използвате мобилните приложения както досега, да пишете текстови съобщения и др.

Предполага се, че дисплеят на умния стилус ще бъде подобен на този, който бе показан от LG по време на CES 2018. Тогава компанията демонстрира навиващ се телевизор с 65-инчов екран.

Освен два дисплея, стилусът на бъдещето ще е снабден с набор от сензори, които са характерни за съвременния смартфон.

Сред тях ще бъдат жироскоп, датчици за приближение и натискане и дори сензори, които проследяват движението на очите.

Доколкото стилусът ще бъде снабден със скенер на пръстови отпечатъци, микрофон и колонки за гласово общуване, той ще бъде пълноценен телефон.

Защо да не си купите телефон със стилус?

Това не е всичко.

Отбелязва се още, че потребителят ще получи интересна функция. Тя ще му позволява да работи с всяко умно устройство – например, със смартфон или таблет. Ако пишете с този стилус на избрана повърхност, то написаното ще се визуализира на екрана на свързаното устройство. Интересно, нали?

Накрая си струва да отбележим, че макар технологията да е патентована, тя надали ще се появи скоро в реално устройство.

Неизвестни са много детайли. LG засега не дава подробности около плановете си.