Полезни съвети      

Избираме: Xiaomi Redmi 6 Pro или Redmi 6?

от Лили Георгиева | 29.06.2018 г.

Мина съвсем малко време от премиерата на Redmi 6 и Redmi 6А. Дни по-късно Xiaomi представи на своите фенове още един апарат – става дума за Redmi 6 Pro. Това е първият телефон от серията Redmi, характеризиращ се с прорез на екрана. Той радва и с чипсет от Qualcomm.

В следващите редове ще направим сравнение на основните характеристики на братята Redmi.

Започваме с дизайна – това е първото нещо, което всеки един потребител забелязва

Има две основни разлики в начина, по който устройствата са проектирани. Първо, Xiaomi Redmi 6 има хоризонтално разположение на двойната камера, обективите на камерата Redmi 6 Pro са разположени вертикално, както при iPhone X.

Второ, екранът на Redmi 6 Pro е с диагонал 5,84 инча и съотношение на страните 19:9, резолюция 1080х2280 пиксела.

Съперникът му – Redmi 6, е снабден с 5,45-инчов екран с резолюция 720 x 1440 пиксела и съотношение на страните 18:9.

Производителност и памет

Xiaomi Redmi 6 Pro работи с 8-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon 625, съчетан с 3 или 4 GB оперативна памет според предпочитанията на купувача. Колкото до Redmi 6, то във вътрешността му откриваме чип MediaTekHelio P22 с 3 или 4 GB оперативна памет. И двата чипсета предлагат забележителна производителност, поради това трудно можем да определим кой е печелившият.

И двата смартфона работят с MIUI 9. Потребителският интерфейс има доста допълнения, включително подобрен панел за съобщения, режим с разделен екран, магазини за приложения и т.н. Операционната система обещава два пъти по-бързо време за зареждане на приложенията и по-добро управление на фоновата памет.

Камера

Модулите на задната камера на смартфоните са еднакви. Става дума за основна 12-мегапикселова камера с апертура f / 2.2 и втори 5-мегапикселов модул с апертура f / 2.2. Предната камера, както при Redmi 6 Pro, така и при Redmi 6 е 8-мегапикселова. И двете са снабдени с функции, базирани на изкуствен интелект.

Автономна работа

Най-голямата разлика между двете устройства е в батерията.

Redmi 6 е снабден с капацитет на батерията 3000 мАч, което логично носи победата на Redmi 6 Pro, разполагащ с 4000 мАч батерия. Може да бъдете уверени, че с последния ще работите безгрижно в рамките на два дни. Разбира се, при умерено потребление. Snapdragon 625 е известен със своята енергоефективност.

Телефони с добра автономна работа

Лошата новина и в двата случая е, че не се поддържа технология за бързо зареждане.

Заключителни слова

Цената на Xiaomi Redmi 6 Pro е малко по-висока от тази на Redmi 6. Поради това няма причина тя да е определяща, когато избирате ново устройство. Разгледайте добре двата смартфона и заложете на онзи, който най-добре пасва на вашите потребности.

Източник на снимките: mi.com