Полезни съвети      

Трета част: Как да изберем Android-смартфон през 2018 г.

от Лили Георгиева | 09.02.2018 г.

Стигаме и до последните параметри, на които е препоръчително да обърнем внимание, когато избираме нов смартфон.

Батерия

Избирайки телефон, задължително погледнете каква е батерията. Има няколко неща, които ви говорят достатъчно:

  1. Капацитет

Капацитетът на батерията не бива да бъде под 3000 мАч. Старайте се да разгледате модели с такива характеристики, в противен случайсе обричате на постоянно презареждане. Оптималният вариант изглежда така: 5-5,5-инчов екран с капацитет на батерията 3200-3300 мАч. Ако устройството е с екран 5,7 инча, потърснете по-голяма батерия.

  1. Бързо зареждане

Още една важна и необходима в наши дни функция. Ще усетите преимуществата и в момента, в който започнете да я използвате. Тя може да ви спаси в случаи, когато се събуждате, трябва бързо да излезете от вкъщи, за да стигнете до офиса, но се оказва, че батерията е на критично ниско ниво. Само за няколко минути бързо зареждане ще решите проблема.

Когато избирате смартфон, задължително обърнете внимание на наличието на поддръжка на технология за бързо зареждане. Ще улесни живота ви!

Първа част: Как да изберем Android-смартфон през 2018 г.

Портове

В последно време все повече производители пускат смартфони с порт USB Type-C. MicroUSB на свой ред се превръща в „клеймо“, което директно запраща устройството в бюджетния сегмент.

Покрай многото преимущества, свързани с удобната употреба, при смартфоните с порт USB Type-C има още едно – откровено лоши смартфони с такъв порт не съществуват!

Много потребители казват, че 3,5-милиметровия аудиожак е нещо от историята – от него трябва да се откажем. Тук е моментът обаче да се замислим – не е ли отказът от мини жака опит да се повтори това, което прави Apple.

На практика наличието на 3,5-милиметров аудиожак в смартфона си е голям плюс.

Първо, удобен е. Второ, може да зареждате смартфона и да слушате музика едновременно. Това не е възможно в случаите, когато имате универсален порт USB Type-C.

Изработка на корпуса

Ако трябва да кажем няколко думи за материалите, от които се изработват корпусите на смартфоните, то тук въпросът е чисто субективен.

Макар че мнозина вече приемат метала за скучен, за момента производителите не са изработили нищо по-добро. Стъклените смартфони безспорно изглеждат впечатляващо, но пък се разбиват много лесно. Актуална на пазара е и алуминиевата сплав.

Колкото до пластмасовите корпуси, ще ги забележите при бюджетните смартфони. Ако сте си харесали точно такъв, заложете на матов. В противен случай телефонът ви ще изглежда наистина евтин.

Втора част: Как да изберем Android-смартфон през 2018 г.

Дополнителни функции

В условията на постоянна конкуренция производителите се стараят да снабдят своите смартфони с особени функции, които да ги направят по-привлекателни и отличаващи се. Такива са:

  1. Безжично зареждане
  2. Защита от попадане на влага
  3. NFC
  4. Скенер на пръстови отпечатъци
  5. Система за разпознаване на лицето

Източник на снимките: samsung.com, mi.com, htc.com