Полезни съвети      

Втора част: Как да изберем Android-смартфон през 2018 г.

от Лили Георгиева | 07.02.2018 г.

В първата част поговорихме за някои от характеристиките, на които трябва да обърнете внимание при купуването на смартфон. Днес продължаваме да разясняваме. Ще споменем оперативната памет, вътрешната памет и камерите.

Оперативна памет

Тя е не по-маловажен параметър от процесора и екрана. Нека да разгледаме най-честите варианти:

1 GB — възможно е от време на време устройството да забива.

2 GB — напълно достатъчна памет, за да се изпълняват елементарни задачи – позвънявания, общуване в социални мрежи, месинджъри и др.

3 GB — разумен минимум, ако планирате да използвате смартфона си в качеството на средство, с което ще гледате видеа.

4 GB — отличен показател – позволява не само да се изпълняват елементарни задачи, но и да се играят „тежки“ игри.

6/8 GB — гигантски запас. Трудно ще успеете да натоварите смартфона си до такава степен, че оперативната памет да бъде използвана напълно.

Как да снимаме по-добре – Съвети от носител на Пулицър

Вътрешна памет

Важен съвет: забравете за картите памет. По-добре заложене на смартфон с повече вътрешна памет, отколкото да го тормозите с карти памет, които нерядко се чупят, губят, престават да работят или просто се държат нестабилно.

Вграденото хранилище е доста по-надеждно. Най-оптималният вариант е да изберете смартфон с повечко памет, започнете от 64 GB. Задължително да има поддръжка на карта памет, в случай на нужда!

Камери

Сложно е да се говори за камери, тъй като всеки потребител оценява индивидуално качествата й, както и потребността от нея. Миналата година на пазара се появи характеристика, която позволява гарантирано да се сдобиете с мобилното устройство с качествен фото модул. Логиката е проста – ако смартфон разполага с двойна основна камера, то производителят категорично е хвърлил усилия и средства, за да я направи превъзходна. Така дори в неособено благоприятни условия ще снимат повече от добре.

Телефони с нестандартна селфи камера

Още един нюанс, на който трябва да обърнете внимание. Това са оптимизацията на оптиката и софтуера. Всеки производител използва свои методи. Друг е въпросът дали те водят до положителен резултат винаги. Например много смартфони на Xiaomi използват операционна система на камерата с хронични проблеми – оттук потенциалът за качествена оптика не се разкрива. При Huawei нещата стоят иначе. Благодарение на добре разработената система повечето камери в актуалните им модели показват отлични резултати.

Ние неведнъж сме ви представяли най-новите модели смартфони с превъзходно качество на камерите. Предлагаме ви да им хвърлите поглед. Те неслучайно попадат в годишни класации. Ще откриете както скъпи модели, така и такива, които са на достъпна цена и с традиции в сферата.

Източник на снимките: samsung.com