Полезни съвети      

Най-добрите смартфони по оценка на самите потребители

от Лили Георгиева | 01.02.2018 г.

Всяка година се питаме кои са най-интересните и най-напредничавите смартфони на пазара – това е въпрос, който вълнува както хората, които искат да разполагат със съвършен телефон в името на реномето си, така и онези, които работят в сферата на дизайна, потребителската електроника и разработването на най-различни приложения и системи.

Поредната класация е факт. Най-хубавото при нея е, че оценките идват директно от потребителите. Тук ги няма хвалбите за висока производитност, топ процесор, топ диспля, топ камера и т.н. Става дума за преживяване и отговаряне на потребностите. А какво повече от това?

Да минем направо към класацията…

Наскоро представители на AnTuTu направиха анализ на предпочитанията на потребителите и съставиха класация от 10 смартфона, които са били достъпни за покупка през 2017 г. Трябва да знаете, че при направата на класацията не са били взети други фактори, освен самите оценки, които потребители са поставили на своето устройство в едноименното приложение.

Неочаквано, но на първото място по всеобща оценка е оригиналният OnePlus 5. В рейтинга той е с показател 95%.

Очевидно собствениците на петото поколение „убиец на флагмани“ не са били смутени от неправилното разположение на дисплея на смартфона и т.нар. „ефект желе“, който възниква при завъртане на съдържанието по вертикалата.

Как да се справим с таргетираната реклама в приложенията

На второто и третото място са други два смартфона, за които сме ви споменавали неведнъж. Става дума за още един модел на OnePlus – OnePlus 3, и един от най-запомнящите се модели на Meizu – Pro 6 Plus. Те са „заработили“ съответно по 94% и 93%.

С 92%, буквално дишайки във врата на останалите, е още един продукт на OnePlus, този път това е 3T. С горе-долу същия показател са още четири модела – Xiaomi Mi Max, Galaxy S8, Redmi Note 8 и Galaxy S8+. Любопитното тук е, че флагманските телефони на Galaxy се оказват почти в дъното на списъка. От какво е породено това засега не знаем. Засега от AnTuTu не уточняват какви са критиките, отправени от потребителите, чиито оценки са били взети предвид.

Флагмански телефони за геймъри

Представителите на ресурса обаче отбелязват, че някои смартфони, въпреки високите оценки, които са получили, не са изпълвала част от критериите и поради това не са влезли в крайното класиране. Кои са те? Веднага ви казваме! Става дума за OnePlus 5T и Galaxy Note 8.

Източник на снимките: oneplus.net, samsung.com, antutu.com