Полезни съвети      

Разликата между LG Q6, Q6 Plus и Q6a

от Лили Георгиева | 15.09.2017 г.

Развивайки своята линия от телефони без рамки, LG на първо време реши да пусне на пазара устройство, което не принадлежи към категорията на флагманите. Защо? Тъй като към този момент само дребни китайски компании предлагаха на пазара телефони с такъв дизайн.

Така през лятото на 2017 г., и по-конкретно през юли, станахме свидетели на раждането на нов модел – Q6.

Смартфонът бе пуснат на пазара в няколко модификации, които се отличават както по цвета на корпуса, така и по някои функции.

Устройствата получиха маркировка Q6, Q6a и Q6+. Всички те са предвидени за международна продажба, но в коя страна кая версия ще бъде предложена се решава впоследствие.

Какво е общото и кои са разликите между трите модификации ще разберем в следващите редове.

Разликите между LG Q6, Q6a и Q6+

Те са видни още от пръв поглед. Моделът Q6+ се предлага в черно, ледено платинено и морско небесносиньо. Средният модел, който няма приставка към името си, може да бъде закупен и в цвят теракотено златно. Най-малкият модел – G6a, се предлага в черно, сиво и златисто.

Във вътрешността на смартфоните откриваме няколко разлики.

На първо място се забелязва различен обем на паметта. Моделът LG Q6a е снабден с най-малко оперативна и вътрешна памет, съответно 2 и 16 GB. Във версията Q6 има 3 GB оперативна памет и 32 GB вътрешна памет. Максималният обем се отличава при модификацията Q6+, при която забелязваме 4 GB оперативна памет и 64 GB вътрешна памет.

Достъпни като цена телефони на Xiaomi

Незабележима, но важна отличителна черта на най-големия смартфон е модулът NFC.

Общи черти

Въпреки разликите, LG Q6, Q6a и Q6+ представлява като цяло версии на един телефон, а не различни модели. Поради това основните характеристики са оставени идентични.

Сред спецификациите забелязваме 5,5-инчов FullHD екран с резолюзия 2160х1080 пиксела, характеризиращ се с минимални рамки по периметъра.

Чипсетът е Snapdragon 435, снабден с 8 ядра с честота на работа 1,4 GB и графика Adreno. Работят устройствата с операционна система Android 7.1.

Телефони с отлични камери

Камерите на LG Q6, Q6a и Q6+ са обичайните – обикновени и с 13-метапикселови матрици. Те имат стандартен размер 1/3″, снабден с оптика f/2,2.

Отпред виждаме 5-мегапикселови камери с обективи f/2,2, имащи разширени до 100 градуса ъгли на обзора.

За автономността на трите модификации отговаря батерия с капацитет 3000 мАч.

Във всичко оставало телефоните са напълно идентични, като изключим цвета на корпуса, паметта и NFC.

Източник на снимките: lg.com