Полезни съвети      

Основните преимущества на Mi A1

от Лили Георгиева | 08.09.2017 г.

Съвсем топъл на бял свят се появи смартфонът Mi A1. Xiaomi го е създала в сътрудничество с Google, а класификацията го отнася към серията Android One, т.е. нескъпо устройство, което ще е сред първите, които ще получат обновяване на операционната система.

Ето кои са другите преимущества на модела, които Xiaomi имаше добрата воля да изложи във видео.

В самото начало авторите показват сграда във формата на буквата Mi. Тя много наподобява музей, а кой е основният експонат? Разбира се, че Mi A1. Той е разположен на специфично място.

Смартфон ще привлече към себе си

почитателите на металните корпуси. Освен това разполага със скенер на пръстови отпечатъци на задния панел. Предлага още двойна 12-мегапикселова камера с f/2.2. И двата обектива са съставени от 5 лещи, на помощ идва и двойна светкавица.

Телефони с метален корпус

Устройството обещава да се справи с правенето на отлични снимки дори при лошо осветление. Записва 4К-видео и приближава картината 2 пъти без да се губи качество.

Авторите на видеото подчертават, че новият смартфон се поддържа от чист Android 7.1 Nougat. На „работния плот“ има две папки – първата е с фирмени приложения от Google, а втората – с такива на Xiaomi.

Още няколко характеристики:

чип Snapdragon 625, 4 GB оперативна памет, батерия с капацитет 3080 мАч. Дисплеят е 5,5-инчов с резолюция 1920 х 1080 пиксела и защитно стъкло Gorilla Glass.

Mi A1 ще се предлага на пазара в три цвята – черно, златисто и розово злато. Цената му ще бъде 235 долара, като продажбите стартират от 12 септември.

Друг модел на Xiaomi държи потребителите в очакване. Съвсем скоро ще бъде представен следващият флагман. Става дума за Mi MIX 2. Премиерата му е другата седмица, като основни козове в ръкава му ще бъдат голям екран с малки рамки – предполага се, че екранът ще заеме над 90% от повърхността на лицевия панел.

От смартфона се очаква Snapdragon 835, голям 6,4-инчовдисплей, двойна камера и поддръжка на Android 8.0 Oreo. Обем на оперативната памет – 6 GB.

3 Huawei телефона на достъпна цена

Междувременно стана ясно, че

минимум два смартфона на Huawei

ще бъдат обновени с новата операционна система.

Представители на компанията споменаха, че разпространяването стартира от собствениците на модели Honor 6X и Honor 8 Pro. Обновлението ще стане постепенно, като с приоритет са собствените на по-скъпите модели.

Източник на снимките: mi.com