Полезни съвети      

Нови подробности за флагмана Samsung Galaxy S9

от Лили Георгиева | 05.09.2017 г.

Ако си търсите причина да очаквате стартирането на новата година, то това може да бъде поредният флагман на Samsung.

През пролетта на 2018 г. корейската компания ще представи своя нов супертелефон. Част от характеристиките му вече са в интернет и е въпрос на секунди да ги узнаете.

Ако се вярва на слуховете, новата линия топ телефони от Samsung ще се появи през март или април другата година. Компанията ще представи едновременно две нови устройства – Galaxy S9 и Galaxy S9+.

Неотдавна в мрежата се появиха нови подробности, които са свързани с възможните характеристики на двата смартфона. Защо са любопитни? Тъй като те са натоварени със задачата да се преборят с излизащия след броени дни iPhone 8.

Част от информацията на вътрешни източници гласи,

че в зависимост от региона новите смартфони ще бъдат оборудвани или с мощен процесор Samsung Exynos, или с чип  Qualcomm Snapdragon 845. Във втория случай флагманът ще получи 8 изчислителни ядра (по четири ARM Cortex-A75 и ARM Cortex-A53), графичен ускорител Adreno 630 и мрежови модем LTE X20, който осигурява скорост на сваляне на данни в мрежи до 1,2 гигабита/секунда.

Освен това според източници новите смартфони на Samsung ще разполагат с екран Infinity Display формат QHD+ (2960 × 1440 пиксела). Той ще бъде със съотношение на страните 18,5:9.

Не е изключено на задния панел да бъде разположен

скенер на пръстови отпечатъци.

С негова помощ ще се осъществява биометрична идентификация на собственика на Samsung Galaxy S9.

Очаква се още флагманът да предложи издължен екранен формат. Той ще може да използва настройките на двойната задна камера, подобно на това, което вече познаваме от Galaxy Note 8 и очакваме от iPhone 8.

И още нещо – новият флагман ще работи с

операционна система Android 8.0 Oreo

с потребителски интерфейс Samsung Experience UI 9.0.
Galaxy S9 и Galaxy S9+ ще получат двойна основна камера, но засега допълнителна информация за нея няма.

Предполага се, че базовата версия на Galaxy S9 ще върви с 4 GB оперативна памет и хранилище 64 GB. Друга модификация ще предлага 6 GB оперативна памет и вътрешна памет 128/256 GB.

Източник на снимките: Samsung.com