Полезни съвети      

Битка на двойни камери: Galaxy Note 8 или Phone 7 Plus?

от Лили Георгиева | 28.08.2017 г.

Тази година мобилните технологии предложиха на потребителите изключително много интересни модели, което до известна степен буди съжаление, че не може да си купуваме по няколко…

Samsung също добави масло в огъня, като представи новия си флагман Note 8. Т.е. в магазините се появи още един перспективен смартфон, който ще се сражава смело и достойно в конкурентната борба за интереса на потребителите.

А все още не е показан новият айфон. С голямо нетърпение се очаква iPhone 8, който окончателно ще разори купувачите из цял свят. Преди това да стане, нека да хвърлим поглед към двойните камери на Galaxy Note 8 и iPhone 7 Plus.

Към днешна дата част от потребителите вече успяха да се насладят на преимуществата на системата с две камери, които Apple внедри в iPhone 7 Plus. Едва усвоили новите функции на портретния режим и двойното оптическо зумиране, на пазара се появи Note 8, който също е въоръжение с двойна камера. При това Samsung също е реализирала функцията за двукратно зумиране и е усъвършенствала режима за портретна снимка.

Защо да заложим на двойна камера?

Най-голямата разлика обаче е, че в Note 8 се е появила възможност за променяне на точката на фокусиране след като снимката вече е направена. Т.е. може да обработвате изображенията, използвайки ефекта на Боке, който се намира непосредствено в самата галерия.

Въпреки че двата смартфона са снабдени с 12-мегапикселови камери, при Note 8 забелязваме още едно неоспоримо преимущество – става дума за оптическата стабилизация на изображението на вторичното тяло/фото камерата. При iPhone 7 Plus тя е налице само на основната.

Очаква се двойната OIS и още по-широката апертура на светкавицата да подобрят качеството на снимане с Note 8 при недостатъчно светлина или при портретно снимане с ефект Боке.

Любопитни факти за Apple

Разбира се, до голяма степен това ще зависи от това доколко добре смартфонът се справя с ефекта размазване при условия на снимане с лоша видимост.

Да се провери тази теория ще може съвсем скоро, след като Note 8 бъде пуснат в продажба. Това се очаква да се случи около началото на учебната година у нас.

 

Източник на снимките: Samsung.com, apple.com