Полезни съвети      

Търсите компактен смартфон?

от Лили Георгиева | 22.03.2017 г.

В наши дни има тенденция производителите на смартфони да предлагат все по-големи устройства. Екраните нарастват, рамките изчезват, а когато и последният милиметър не може да бъде усвоен, започват да нарастват самите телефони. Така започваме да носим със себе си т.нар. „лопати“. Те предлагат комфортно преживяване, когато гледате видео или пък искате да работите по-приятно с устройството,  но в същото време са неудобни за носене.

Именно поради е важно да има баланс. Както при размерите на смартфоните, така и в разбирането за това – какви точно задачи можете да изпълнявате с тях.

Предлагаме на вниманието ви няколко компактни модела.

Apple iPhone SE

iPhone SE 1

Казват, че Apple диктува нравите и никога не се прислушва в желанията на своите потребители. Това твърдение може да провокира противоречиви мнения, но е факт, че един от последните продуктите на компанията – iPhone SE, е сред най-класните устройства на пазара.

Този „мъник“ разполага с 4-инчов екран и невероятно добра задна камера!

Друг въпрос е, че при гледане на видео трябва да сте забили поглед в картината, иначе може да пропуснете някой важен детайл.

Играенето на игри също не е от най-комфортните. Малкият екран определено дразни, но пък изображенията са изключително качествени.

Ако може нещо да не остане незабелязано в този модел, то това е отсъствието на технологията 3D Touch. Критики може да има и по отношение на селфи камерата, която не е сред най-добрите на пазара.

Как 3D Touch технологията улеснява живота

Sony Xperia X Compact

Sony Xperia X Compact 1

Този компактен смартфон няма да ви предложи нито защита срещу вода, нито свръхнов процесор, както и скъпи материали, от които да е изработен корпусът. Качеството на дисплея обаче е завидно. Не бива да забравяме и отличните камери и бързината на действие. Те са достойни за поклон.

Моделът предлага умерен диагонал на дисплей и цената му е привлекателна.

Huawei Nova

Huawei Nova

Този смартфон предлага 5-инчов екран, но си заслужава да бъде наречен компактен. Предлага приятна комбинация от дисплей средно качество, добра камера, бързо действие, средна автономна работа, доволно качество на корпуса и средностатистически дизайн.

Китайски смартфони, приличащи на айфони

Селфи камерата е сред основните козове – отлична е на фона на „връстниците“ й на пазара.

Samsung Galaxy A3 (2017)

Samsung Galaxy A3 (2016)

Този смартфон предлага диагонал на дисплей 4,7 инча. Впечатлява потребителя с красивата си визия, водоустойчивия си корпус и доказания 8-ядрен процесор, съчетан с 2 GB оперативна памет.

Освен това поддържа NFC за работа със Samsung Pay и не може да се отрече, че AMOLED екранът е качествен.

Не може да се похвали с едно – камерите. Те отстъпват по качеството на среден клас телефони, каквито са ASUS ZenFone 3 и Huawei Nova.

Източник на снимките: huawei.com, samsung.com, sonymobile.com, apple.com