Полезни съвети      

Премахване на дъвка от килим или мокет

от sravniadm | 06.12.2013 г.

Един от най-честите и упорити проблеми, с които се сблъскваме, когато става въпрос за поддръжката на килими и мокети, е почистването им от дъвка. Възможните решения са няколко.

1. Замразяване с лед

Сред най-добрите начини за премахване на дъвка от Вашия килим, мокет или пътека е използването на лед. Слагате кубче лед върху петното, докато се втвърди. След това с тънка шпатула или линийка отстранете остатъците от дъвката.

2. Загряване със сешоар

Другият вариант, който ще Ви помогне да премахнете досадната дъвка от меката си подова настилка, е загряването със сешоар. Нагорещете мястото с въздушната струя, след което с помощта на найлон премахнете следите.

Недостатък на този метод е, че след като премахнете по-голямата част, ще се наложи да довършите почистването с малко препарат. Препоръчваме Ви да използвате такъв, който е специално предназначен за меки подови настилки, за да не повредите килима, мокета или пътеката си.

3. Почистване с фъстъчено масло

Премахването на дъвка с фъстъчено масло също е начин да се оттървете от досадното петно. Проблемът, който ще се появи, са остатъчните мазни петна, които ще трябва да почистите допълнително с помощта на препарат за килими.

Източник: carpetmax.bg
Снимка: carpetmax.bg